Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedna više od 25 mil. kn

Predsjednica otvorila novu Osnovnu školu Klinča Sela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović prvi je dan nove školske godine otvorila novoizgrađenu osnovnu školu za petstotinjak đaka u Klinča selima i tom prigodom naglasila da je u Hrvatskoj potrebno postići jednak pedagoški standard u svim krajevima zemlje.

Da bi škole još više bile mjesta radosnog i kreativnog učenja, važno je uspješno završiti i provesti kurikularnu reformu te svima osigurati besplatne školske udžbenike, rekla je predsjednica Republike u prepunoj novoizgrađenoj školi.

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz hrvatskog jezika - 3 U osnovnim školama Počeo tjedan nacionalnih ispita: "Taj dan očekujemo da budu maksimalno koncentrirani i motivirani" Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala"

"Moramo nastojati što prije postići jednak pedagoški standard u svim krajevima naše domovine. Sve o treba provoditi ukorak s mjerama populacijske politike, kako bismo ne samo imali nove i bolje opremljene škole nego kako bi u njima bilo sve više, a ne sve manje đaka", poručila je Grabar-Kitarović.

Zadaća je to, dodala je, "nama odraslima, a posebno novoj Vladi, koja će uskoro preuzeti brigu za naše škole i za cijelu državu".

Uputila je i zahvalu za predan rad i požrtvovnost svim učiteljima i nastavnicima u ime roditelja koji imaju školsku djecu.

Otvorenje nove škole preko video veze s otoka Velog Iža, iz tamošnje osnovne škole, pozdravio je i ministar znanost, obrazovanja i sporta Predrag Šustar koji je naglasio važnost obrazovanja na otocima odnosno povezivanju kontinentalne i otočne Hrvatske.

U Klinča selima je do sada osnovna škola bila montažni objekt star 50 godina, tako da su djeca, roditelji i nastavnici pokazali neskriveno oduševljenje pri otvorenju nove škole, a njihova je želja, kao i ravnatelja škole Ive Karače, da u što skorije vrijeme, u iduće dvije godine, dobiju i sportsku dvoranu.

"Naša nova škola prekrasno je lice kojem fali naličje, a to je sportska dvorana", rekao je Karača u svome obraćanju.

Nakon otvorenja u izjavi novinarima kazao je kako bi bili zadovoljni da to bude dvorana od 1400 metara četvornih, sukladno pedagoškom standardu.

OŠ Klinča sela ukupno ima 500 djece, od toga 70 prvašića, a otvorenju su nazočili i prigodno se obratili i načelnik Općine Miljenko Vučković te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. (M.G./I.Č./Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene