442904
442904
442904
442904
442904

PORUKA MOST-U Plenković jasno o tome tko treba biti premijer

  • , 11.07.2016., 14:44
  • Autor:
  • komentara

Prvi put na Predsjedništvu HDZ-a sudjelovao je i kandidat za predsjednika stranke Andrej Plenković.

 
 
 
 
Plenković na sjednici Predsjedništva HDZ-a (Video: Vijesti u 14)
Plenković na sjednici Predsjedništva HDZ-a (Video: Vijesti u 14)

Nakon sastanka Predsjedništva Andrej Plenković dao je izjavu o eventualnom zahtjevu Mosta da oni daju premijera. Plenković je rekao kako misli da premijera treba dati najjača stranka u toj eventualnoj Vladi te da je to čvrsti stav HDZ-a.

 

 

Plenković koji je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a na izborima koji će se održati 17. srpnja, još jednom je ponovio kako razgovaraju sa svim partnerima u bivšoj Domoljubnoj koaliciji, osim s HSS-om koji je odlučio da će na sljedeće izbore u koaliciji koju okuplja SDP. 'Nitko nije otpao, ali ćemo konačnu odluku donijeti nakon 17. srpnja', objasnio je Plenković.

Na Predsjedništvu se razgovaralo i o pozajmicama HDZ-a za koje se doznalo u javnosti. 'Sve je bilo po zakonu i to je za mene završena priča', rekao je Plenković.

Pred HDZ-om su prvo izbori za novog predsjednika stanke koji će se održati 17. srpnja na kojima će jedini kandidat biti europarlamentarac Andrej Plenković.

Članovi Predsjedništva HDZ-a raspravljali su o pripremama za predstojeće izbore za novog predsjednika, izvanredne parlamentarne izbore, ali i o kratkoročnoj pozajmici Prvog plinarskog društva (PPD) u iznosu od 4,2 milijuna kuna za koje je više članova Predsjedništva izjavilo da o njoj nisu bili informirani.

Plenković se uoči sjednice Predsjedništva osvrnuo na najnoviju aferu koja trese tu stranku. Kazao je kako su one bile zakonite, ali da će se razgovarati o načinu na koji su se uzimale. 

 

Zamjenik predsjednika Milijan Brkić tvrdi da je 'sve čisto i transparentno'.

 

Podsjetimo, HDZ je prošli tjedan potvrdio da je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od PPD-a i istaknuo da je to bilo u skladu sa zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a, transparentno i uz znanje bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka. Ističe i da je Državni ured za reviziju za 2014. i 2015. godinu dao bezuvjetno mišljenje na stranačko poslovanje. Vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac medijima je potvrdio da mu stranka još nije vratila dug u iznosu 4,2 milijuna kuna te da je pisanim putem HDZ-u poslao požurnicu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se