Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vidjeli kako je to

Poznati sa slijepim i gluhoslijepim osobama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je živjeti u cipelama slijepih, gluhoslijepih ili osoba u invalidskim kolicima, pokušali su isprobati profesor i saborski zastupnik Josip Kregar i pjevačica Jelena Radan te mnogi drugi. Sve u sklopu performansa koji su organizirale udruge okupljene u koaliciju za život u zajednici.

Koalicija za život u zajednici odlučila je i drugima dati mogućnost da pokušaju, barem na kratko, biti u cipelama osoba s invaliditetom. ' Mislim da bar u ovakvim prilikama i vlastima i gradskoj upravi može ukazati na to koliko prepreka postoji za ljude koji ne vide. Ovo je jedno izvanredno iskustvo u kojem se vidi koje su to strašne, fantastične prednosti, kad vidiš', kazao je Kregar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prerana smrt Predsjednik Milanović i premijer Plenković izrazili sućut zbog smrti Josipa Kregara: "Nikada nije odustao od borbe za pravednost i istinu" Slika nije dostupna bivši saborski zastupnik Preminuo Josip Kregar, sveučilišni profesor i pravnik

Cipele gluhoslijepe osobe pokušala je obuti Jelena Radan. Anamarija je tu, pa osjećam neku sigurnost, a mogu samo pretpostaviti kakav je to osjećaj onima koji ovako žive. Nevjerojatno iskustvo', kazala je pjevačica Jelena Radan.

>>
Zvučni vodič pomaže slijepima u snalaženju po gradu

Mnogi od njih priznaju da im nije lako kretati se po gradu. 'Profesor Kregar je u ulozi slijepe osobe, pa smo išli do bankomata, pa smo pokušali prijeći cestu, probali smo neke stvari koje ne možemo samostalno', kazala je Andrea Veljača iz koalicije za život u zajednici.

Osim građevinskih prepreka, ponekad ih, nažalost, dočekaju i uvrede sugrađana pa je i to bio dio performansa. 'Htjeli smo osobe s povezom dovesti u situacije u kojima se mi nekada nađemo', kazao je glumac Vojin Perić. Srećom, to je ipak rijetkost. Performans 'Dobrodošli u moje cipele' završio je zabavom u potpunom mraku na kojem su se svi dobro zabavili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene