Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi Benedikt XVI.

Poznat program Papinog posjeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznat je program Apostolskog putovanja pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj.

Hrvatska biskupska konferencija i Državni odbor za pripremu i praćenje pohoda Svetoga oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj izviejstila je da će Sveti otac boraviti u Zagrebu u subotu, 4. lipnja, i nedjelju, 5. lipnja 2011. godine, a geslo pohoda bit će 'Zajedno u Kristu'.

Pročitajte i ovo Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni Slika nije dostupna Strašna tragedija Muškarac preminuo u crkvi punoj vjernika: "Oživljavali su ga skoro sat vremena, ali uzalud"

Nakon svečanog dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci, Papa će se susresti s predsjednikom RH Ivom Josipovićem u Uredu Predsjednika na Pantovčaku i premijerkom Jadrankom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi.

>> Papa Benedikt XVI. dolazi u Hrvatsku 4. lipnja 2011.

U Hrvatskom narodnom kazalištu Sveti Otac susrest će se s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike, diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica. Na kraju prvoga dana, Papa će biti na molitvenom bdijenju s mladima na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Središnja točka pastirskog pohoda Republici Hrvatskoj bit će svečano euharistijsko slavlje u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koje će Sveti Otac predvoditi u nedjelju, 5. lipnja, na zagrebačkom Hipodromu.

Nakon mise, papa će predmolit molitvu 'Kraljice neba' i iz Zagreba, u svom tradicionalnom nedjeljnom podnevnom obraćanju, uputiti poruku vjernicima diljem svijeta. (HIna)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene