Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pastirski posjet'

Papa Benedikt XVI. dolazi u Hrvatsku 4. lipnja 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. dolazi u pastirski posjet Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011.

'Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije, u ime svih hrvatskih biskupa, u dogovoru s Predsjednikom i Vladom Republike Hrvatske, ima čast i radost priopćiti da je sveti otac Benedikt XVI. radosno prihvatio poziv i doći će u pastirski pohod Hrvatskoj', stoji u priopćenju biskupske konferencije.

>> Vlada osnovala Odbor za pripremu posjeta Sv. Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj

'Sveti otac Benedikt XVI. boravit će u Zagrebu povodom Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji i tom prigodom pomolit će se na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca', dodali su.

Nacionalni susret katoličkih obitelji i Papin pohod bit će pod motom 'Zajedno u Kristu'. Program pohoda će biti objavljen naknadno.

Stalno vijeće HBK imenovalo je organizacijski odbor HBK za pripremu i praćenje pohoda svetog oca Benedikta XVI. Hrvatskoj. Za glavnog koordinatora odbora imenovan je generalni tajnik HBK mons. Enco Rodinis, za pripremu i organizaciju liturgije imenovan je predstojnik Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral HBK fra dr. Ante Crnčević, za protokol će biti zadužen zamjenik generalnog tajnika HBK vlč. Fabijan Svalina, te za medije predstojnik Tiskovnog ureda HBK gosp. Zvonimir Ancić.

Zagrebačka Nadbiskupija, u kojoj će se odviti Papin pohod, imenovat će Nadbiskupijski odbor, priopćeno je iz HBK.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene