Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požare u nekoliko dalmatinskih županija gasili i kanaderi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni centar 112 izvijestio je jutros o nekoliko požara koji su sinoć ili jučer popodne izbili u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Sinoć oko 18 sati Županijski centar 112 Split primio je više dojava o požaru u Kavi, u Okrugu Donjem, na otoku Čiovu, o čemu je odmah obavijestio dobrovoljno vatrogasno društvo Trogir i policijsku postaju Trogir. 

Pročitajte i ovo U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat Tuča u Splitu Snijeg na Dinari Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica na Šolti, tuča zabijelila Split

Požar je zahvatio oko 3 hektara s makijom i borovom šumom na teško pristupačnom području. Lokaliziran te je pod nadzorom od 20,10 sati, a u gašenju su sudjelovali DVD-ovi Trogir, Vranjica, Marina Kaštela, Gomilica, Mladost, Slatine i DIP Divulje, sa 57 vatrogasaca i 17 vozila.

Požaru između Vrboske i Basine, kod Jelse na otoku Hvaru, koji je dojavljen oko 12 sati ugašen je u 16 sati. U gašenju su sudjelovali DVD-i Jelsa, Starigrad i Vrboska sa 30 vatrogasca i 6 vozila, a pomoć u gašenju pružila su i dva protupožarna zrakoplova kanadera. Izgorio je jedan hektar mlade borove šume.

>> Štete od požara više od 20 milijuna kuna

>> Ugašen požar kod Omiša

Požar na na lokalitetu Mratovo, u općini Promina, koji je dojavljen oko 17 sati u Javnu vatrogasnu postrojbu Drniš ugašen je u 20,45 sati. Izgorjelo je oko 12 hektara niskog raslinje te nešto smreke i graba.


Oko 12 sati dojavljen je požar otvorenog prostora kod mjesta Raštane, Sikovo. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i maslinik na površini od 12 hekatra. U gašenju je sudjelovao je Air Tractor te JVP Biograd. Požar je ugašen u 14,30 sati.

Oko 14,30 sati Vatrogasni operativni centar Zadar zaprimio je dojavu o požaru kod mjesta Smoković, na površini od oko 30 hektara. U gašenju su sudjelovala dva Air Tractora te JVP Zadar, a požar je ugašen u 20,10 sati.

Oko 15,30 sati stigla je dojava o požaru kod mjesta Korlat, na području Benkovca.

U gašenju su sudjelovala dva kanadera i JVP Benkovac, a požar je ugašen oko 19 sati. izgorjelo je 10 hektara niskog raslinje te vinograd i maslinik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene