Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ugašen požar kod Omiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od noćas su pod nadzor stavljeni rubni dijelovi požara u zaleđu Omiša, nije bilo širenja vatre, a na cijelom prostoru od oko 150 hektara više nema otvorenoga plamena, potvrdio je jutros vatrogasni zapovjednik Nenad Ružić. Požar je tijekom jutra u potpunosti ugašen

Cijelu noć 200-injak gasitelja od Zadra do Dubrovnika, najviše sa šireg splitskom područja, saniralo je teren kako bi spriječili moguće ponovno izbijanje vatre u slučaju jačanja vjetra.

Pročitajte i ovo Omiš bez pedijatara - 5 Nedostaje kadra Tko će liječiti omiške mališane? Pedijatrijska ambulanta do daljnjeg je zatvorena, roditelji bijesni Prosvjed mještana Tugara - 1 Godinama su upozoravali Mještani Tugara prosvjeduju i traže obnovu ceste: "Strahujemo za djecu, nemaju niti autobusnu stanicu"

Budući da je većina opožarenoga područja tijekom jučerašnjeg dana i noći obrađena, najvjerojatnije neće biti potrebe za angažiranjem zračnih snaga, osim jednoga airtraktora-amfibije koji će nadletjeti teren i provjeriti nepristupačne predjele brda, kazao je Ružić.

>> Omiš: Stanje na požarištu večeras puno bolje

>> Požar se i dalje širi, ozlijeđena četiri vatrogasca


Požar je izbio jučer oko 11 sati kod Zakučca, odmah iznad Omiša. Jaka bura brzo ga je odnijela u brdo prema mjestu Naklice i vikendaškom naselju koje je bilo najugroženije, no nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva.

Vatra se potom širila prema zapadu iznad mjesta Tugare gdje je i zaustavljena uz pomoć zračnih snaga, dva helikoptera i dva kanadera, koji su se u gašenje uključili od 14, odnosno 16 sati zbog prejakog vjetra i kovitlaca u kanjonu rijeke Cetine.

Tijekom jutra vatrogasci će nastaviti sa sanacijom požarom zahvaćenog prostora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene