Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori hrastova šuma

Čak deset požara na zadarskom području

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak deset požara zabilježeno je tijekom subote na zadarskom području.

U 10:20 zaprimljena je dojava o požaru hrastove šume u Posedarju. Požar je buknuo kod vikend naselja Gajine. Djelatnici JVP-a Zadar i DVD-a Posedarje obranili su kuće od vatre, no gašenje je otežavalo minirano područje.

Pročitajte i ovo Oliver Vlainić i Domagoj Mikić Poziv Domagoja Mikića Netko je posjekao nekoliko tisuća kvadrata državne šume i zatrpao to s nekoliko tisuća kubika smeća: "Zatekli smo bager..." Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

S obzirom da je vjetar vatru širio prema borovoj šumi, zatražena je pomoć zračnih snaga. Požar je lokaliziran oko 13 sati, no vatra je u blizini ponovno izbila u večernjim satima.

Otprilike u to vrijeme stigla je dojava o požaru kod Ninskog Dračevca. Na požarište je upućen kanader. Iza 14 sati i taj je požar stavljen pod kontrolu.

Oko 16 sati gust crni dim zamijećen je kod Zadarskog Bokanjca. Na teren su izašli vatrogasci. Požar je ubrzo lokaliziran. Utvrđeno je da su gorjele automobilske gume.

Osim ove tri, vatrogasci na zadarskom području su na intervencije tijekom subote morali izaći još 7 puta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene