Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bizaran slučaj

Povjerljivi sudski spisi završili na ulici: Trebali su biti uništeni, ali je zapelo u realizaciji

Aktualno Galerija Sudski zapisi u kontejneru - 1 Sudski zapisi u kontejneru - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Sudski zapisi u kontejneru - 2 Sudski zapisi u kontejneru - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Sudski zapisi u kontejneru - 3 Sudski zapisi u kontejneru - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Sudski zapisi u kontejneru - 4 Galerija 1/4 >>
Bizaran slučaj u Slavonskom Brodu – veliko spremanje tamošnjeg općinskog suda pretvorilo se u javnu stvar kada su na ulici završile stotine kilograma starih sudskih spisa. Odvoz punog kontejnera zapeo je zbog radnog vremena vozača komunalnog poduzeća pa su spisi s osobnim podacima vani stajali od utorka poslijepodne sve do srijede ujutro.

Kontejner prepun sudskih spisa s Općinskog suda u Slavonskom brodu završio je na ulici. Spisi s isteklim rokom čuvanja rješavaju se nakon dobivenih dozvola i u dogovoru s komunalnim poduzećem.

"Taj dogovor se sastojao u tome da će djelatnici Komunalca dovesti kontejner u koji će naši službenici odložiti spise pa će po telefonskom pozivu djelatnici Komunalca doći po napunjen kontejner i odvesti spise na uništavanje", ustvrdio je glasnogovornik suda Vedran Pavelić.

Pročitajte i ovo Napad na Leonida Volkova - 3 pretučen čekićem Oglasio se predsjednik Litve nakon brutalnog napada na suradnika Navaljnog: "Putinu mogu reći samo jedno - ovdje te se nitko ne boji"

Međutim, zapelo je u realizaciji.

"Na naše čuđenje, službena osoba Komunalca je izvijestila našeg službenika u 13:30 da to nije moguće učiniti jer su vozači Komunalca u takvom stanju da više ne voze taj dan", rekao je Pavelić.

"Kad smo shvatili da imamo problem, naš službenik je izravno nazvao direktora Komunalca, koji je oko 14:20 potvrdio da vozači ne mogu doći po taj kontejner", dodao je.

Spisi su na kraju prekriveni ceradom. Tragovi kontejnera još uvijek vidljivi ispred zgrade suda, gdje je proveo noć s utorka na srijedu, a odvezen je tek u srijedu ujutro. Iz Komunalca na upit reporterke Dnevnika Nove TV Marine Bešić Đukarić nisu odgovorili.

"Nije dovedena pod upit ugroženost osobnih podataka ljudi koji su bili stranke u tim postupcima i još uvijek nije razjašnjeno zbog čega zapravo djelatnici Komunalca nisu poštovali svoj dio dogovora", napomenuo je glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica i Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV - 1 Malenica za Dnevnik Nove TV Što misli o nezapamćenom potezu ustavnih sudaca i ima li Vlada povjerenje u europske tužitelje? "Ne vidim u čemu je problem što je Frka-Petešić pisao DORH-u"

U otpis spisa uključen je i Državni arhiv.

"Vjerujem da, ako je netko nešto zavirio i odnio, neće ništa naći kompromitirajuće", smatra Ivan Medved, bivši ravnatelj Državnog arhiva.

U gradu se i u srijedu nalazio pun kontejner odbačene građe. Ipak, stari zakoni iz Državnog arhiva manje su zanimljivi od nečije presude.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene