Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačano na granici

Povećava se broj ilegalaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova vozila vjerojatno će koristiti i granični policajci. Gotovo svakodnevno privode ilegalce koji se, trbuhom za kruhom, na sve moguće načine pokušavaju domoći Europe.

Samo prošlog vikenda deset je ilegalaca uhićeno na obroncima Učke, a još šest u okolici Buzeta. Međutim, ni svi koji legalno uđu u zemlju nemaju uvijek dobre namjere. S pojačanim prometom na graničnim prijelazima povećava se i broj ilegalnih prijelaza. 'Najviše su trendovi zadnjih godina na proljeće i u jesen, znači kad su sezonski radovi i tako, najviše ilegalaca dolazi iz Albanije, zadnje vrijeme pojavljuju se i Romi', rekao je Davor Ladič, granična policija Republike Slovenije.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti"

>> Prijavljeni kao turisti iz kuća krali novac, nakit, odjeću, aute

Mješovite hrvatsko-slovenske ophodnje stalno su u poslu. 'Uglavnom prelazi sirotinja, slabe ekonomske moći', kazao je Robert Malnar, granična policija RH. Dogodi se često da iz vlastitog džepa moramo im kupiti vodu, sendvič, tako dok ne dođemo u bazu gdje se dalje procesuiraju. I dok sirotinja ilegalno bježi preko granice trbuhom za kruhom, neki poput jučer uhićenih Albanaca legalno prijeđu granicu i počnu se baviti kriminalom.

'Modus operandi počinjenja tih kaznenih djela je bio prvenstveno ušuljavanjem u apartmane gdje bi ušli u prostorije čak i dok su strani gosti spavali, uzeli novac, zlatninu, skupocjene satove, što god su našli', rekao je Elvis Benčić iz PU Istarske. Nad svim turistima koji su na odmor došli s dobrim namjerama danonoćno bdiju dečki u plavom koji se uglavnom uspješno pobrinu i za one ne tako dobrih namjera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene