Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Albanski provalnici

Prijavljeni kao turisti iz kuća krali novac, nakit, odjeću, aute

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićena su dvojica albanskih državljana zbog sumnje da su od polovice lipnja na području Pule i Poreča provalili u 20-ak kuća i vikendica te ukrali dva skupocjena automobila, izvijestila je istarska policija.

Osim 27-godišnjeg A.G. i godinu dana starijega T.N., za 21 kazneno djelo osumnjičen je još jedan albanski državljanin za kojim se traga. Dvojica uhićenih lopova i provalnika privedeni su jučer u istražni centar Županijskoga suda u Puli.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina"

Trojicu se tereti da su od 17. lipnja do 8. kolovoza provaljivali u vikendice i kuće iz kojih su krali novac, zlatni nakit, tehničku robu i odjeću, vrijede više od milijun kuna. Osumnjičeni su i da su u Medulinu ukrali audi A6, a u blizini Poreča mercedes S 320. Za razliku od ukradene robe, automobili su pronađeni i vraćeni vlasnicima.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta istarske Policijske uprave Elvis Benčić rekao je da su albanski državljani uhićeni prije dva dana u Splitu, gdje su od 13. kolovoza bili prijavljeni kao turisti. Za njima je već primorsko-goranska Policijska uprava bila raspisala tjeralicu.

Sumnja se da su albanski kriminalci, osim u Istri i Primorsko-goranskoj županiji, krali i po Ličko-senjskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji. U Hrvatsku su legalno ušli 16. lipnja, no, kako je rekao Benčić, po svemu sudeći, nekoliko su puta izlazili iz Hrvatske i vraćali se u nju, i to ne uvijek legalno.

‘Albanske razbojnike dovodimo u vezu s više drugih kaznenih djela počinjenjih i na području Umaga i Rovinja pa se kriminalističko istraživanje nastavlja, a za trećim muškarcem, koji je u bijegu, intenzivno se traga’, dodao je Benčić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene