Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sad je i na papiru

Potpisan ugovor o remontu hrvatskih MiG-ova u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Ante Kotromanović i direktor ukrajinske kompanije Dmitrij Aleksandrovič potpisali su danas ugovor o remontu hrvatskih MiG-ova i kupnji polovnih aviona.

Hrvatska će svoje stare MiG-ove na remont poslati u Ukrajinu. Ministar obrane Ante Kotromanović i direktor ukrajinske Državne kompanije za izvoz i uvoz robe i usluga vojne i posebne namjene 'UKRSPECEXPORT' Dmitrij Aleksandrovič potpisali su danas ugovor o remontu postojeće MORH-ove eskadrile i kupnji polovnih MiG-ova 21.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 12 Povijesni prelet FOTO/VIDEO U četvrtak se na hrvatskom nebu ispisuje povijest: Anušić objavio veliku vijest Slika nije dostupna Loš posao u Ukrajini KOTROMANOVIĆ O SKANDALU S MiG-ovima: 'I ja sam pozvao vojnu policiju da istraži ugovor s Ukrajincima'

>> Remont hrvatskih borbenih zrakoplova MiG-21 obavit će Ukrajinci

'U ugovoru koji je osiguran jamstvima jasno su uvjetovani rokovi izvođenja radova vodeći računa o funkcioniranju Oružanih snaga', stoji u priopćenju Ministarstva obrane.

Odluka o odabiru izvođača remonta donesena je 10. lipnja i tada je odabrana spomenuta ukrajinska kompanija.

'U provedenom postupku ugovaranja remonta i nabave za ukupno 12 borbenih zrakoplova MiG 21, sukladno Uredbi o javnoj nabavi za potrebe obrane i sigurnosti, ovlašteno Povjerenstvo MORH-a ocijenilo je ukrajinsku ponudu kao povoljniju te je u skladu s navedenim donesena i odluka o odabiru izvođača', navode u MORH-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene