Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Liniću s Pazara:

'Samo Hajduk živi vječno, a tvoje kase do izbora!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodavači na splitskim tržnicama i u ribarnicama okupili su se na glavnoj gradskoj tržnici Pazaru na prosvjedu protiv uvođenja fiskalnih kasa.

Protiv uvođenja fiskalnih blajgajni prosvjeduje se i na splitskom Pazaru.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

>>NASTAVLJA SE!

Prosvjednici su više puta na početku skupa bučno zviždali pištaljkama na spomen članova Vlade, a transparentima su poručili: 'Nećemo fiskalizaciju','Dosta je sisanja', 'Liniću klaune', 'Samo Hajduk živi vječno, a tvoje kase do izbora', 'Ne damo naše običaje'. Prosvjednici ističu kako nisu protiv poreznih obveza, ali traže da se to uredi tako da imaju uvjete za rad.

Glavni provjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić obraćajući se nazočnima upozorio je kako se uvođenjem fiskalizacije dovodi u opasnost opstanak stoljetne tradicije i običaja na splitskom Pazaru.

'Laž je da se na tržnici u Splitu odvija siva ekonomija. Na toj tržnici se odvija mukotrpna borba prodavača za preživljavanje njihovih obitelji', rekao je Marić.

>>Predstavnici tržnica i zakupaca za tromjesečni moratorij fiskalizacije

Splitske tržnice i ribarnica najveće su poduzeće u Splitsko-dalmatinskoj županiji, jer je u njima angažirano 2000 obrtnika i opstanak njih i njihovih obitelji ugrožen je uvođenjem fiskalnih kasa, rekao je Marić. Izvjestio je da je prošlog petka izaslanstvo tržnica i ribarnica iz cijele Hrvatske bilo kod predsjednika Ive Josipovića.

'Predsjednik Josipović dao je podršku tržnicama i ribarnicama, a naš je predstavnik tražio da se donese moratorij na fiskalizaciju iduća tri mjeseca kako bi se u tom vremenu ispregovaralo s Vladom, odnosno Ministarstvom financija i pokušalo naći rješenje' rekao je Jozo Marić.

Prosvjednici su se nakon okupljanja na glavnoj gradskoj tržnici uputili duž Rive prema Poreznoj upravi, a zatim će otići i pred zgradu Banovine u kojoj je smještena splitska Gradska uprava.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene