Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tada bi mogli ulagati

Porast sezonskog zapošljavanja: 'Bilo bi lakše da zapošljavamo za stalno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigli su i najnoviji podaci o zapošljavanju u turizmu. U prvih sedam mjeseci novo-zaposlenih u turizmu bilo je 34.314, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećanje za 13 posto.

Ova sezona u Dubrovniku je otvorila nova radna mjesta, zaposleno je 10 posto više ljudi nego lanjske godine. 'Više smo zaposlili u sedam mjeseci, u sezoni, nego ukupno prošle godine', kaže Dasen Jasprica iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Pročitajte i ovo Autotrolej Manjak vozača Nepalci i Indijci vozit će autobuse u hrvatskom gradu: Evo kad stiže prvih 10 Slika nije dostupna Sezonci? Zagrebački holding otpustio 568 djelatnika pa ih ponovno zaposlio?!

Najviše se traže kuhari, konobari i sobarice. Ipak, većina radnih mjesta su sezonska, a svaki četvrti radnik dolazi iz drugih dijelova Hrvatske, najčešće Slavonije.

Bilo bi čudno da nije: U lipnju pao broj nezaposlenih za 6,9 posto

Hotelijeri tvrde, lakše bi bilo stalno zaposliti, tako bi imali kadar u kojeg se može ulagati. 'Vraćaju se, većinom se vraćaju! Ugovori na određeno, nažalost jer se gleda samo profit, mislim da su oni jedni od velikih razloga zašto mi nemamo kvalitetnog kadra', kaže direktor hotela Pero Beš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene