Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manjak vozača

Nepalci i Indijci vozit će autobuse u hrvatskom gradu: Evo kad stiže prvih 10

Autotrolej
Autotrolej Foto: Cropix
Riječko Komunalno društvo Autotrolej zaposlit će 20 stranih radnika iz Nepala i Indije, koji će od kraja veljače početi raditi kao vozači autobusa u riječkom javnom gradskom prijevozu, doznaje se u srijedu iz Autotroleja.

Prvih deset vozača iz Nepala i Indije trebalo bi početi s radom do kraja veljače, a još deset očekuje ih se tijekom ožujka i travnja, potvrdila je Hini osoba za odnose s javnošću Autotroleja Kristina Prijić.

Radnici iz inozemstva prije početka rada proći će osnovni tečaj engleskog i hrvatskog jezika, najprije će voziti autobuse na manje zahtjevnim gradskim linijama, u prvoj gradskoj zoni, a svaki će imati mentora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije dobro Panika u europskoj državi nakon što su dužnosnici objavili zlokobno upozorenje građanima da se pripreme na rat

Smještaj i obroke za strane radnike osigurat će agencija koja je posredovala pri zapošljavanju stranih radnika.

Kristina Prijić kazala je da se problem nedostatka vozača u riječkom javnom gradskom prijevozu, koje opterećuje poslovanje Autotroleja još od 2021., nastoji riješiti stalno otvorenim javnim natječajima, ali i uvođenjem stranih radnika.

Pročitajte i ovo Špek lopovi haraju sjeverom Bolje da ga nije vidio Drski lopov opelješio cijelu sušaru mesa: "Skoro me šlagiralo od muke"

Autotrolej u javnim natječajima nudi prekvalifikacije za vozače i njihovo zapošljavanje, ali odaziv domaćih radnika nije dovoljan za osiguravanje cjelovite usluge javnog gradskog i prigradskog prijevoza, dodala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene