Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rade dan i noć

Poplave u brojkama: 5000 vatrogasaca, na tisuće vreća s pijeskom, stotine sati ispumpavanja...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilnih kiša i topljenja snijega, u nekim dijelovima Hrvatske poplave stvaraju probleme gotovo cijelu veljaču. Na tim područjima tisuće vatrogasaca danonoćno radi kako bi stvari što prije vratile u normalu.

U poplavama koje od 11. veljače stvaraju probleme većem dijelu Hrvatske, gotovo 5000 vatrogasaca, dobrovoljnih i profesionalnih, danonoćno pomažu u gradnji zečjih nasipa, ispumpavanju vode, opskrbi stanovništva hranom i pitkom vodom, evakuiranju, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Pročitajte i ovo Poplave na sjeveru Italije Stanje crvene uzbune Sjever Italije se bori s neviđenim poplavama: Palo najviše kiše u 170 godina Ilustracija Strašan slučaj 39-godišnjak s karlovačkog područja optužen za silovanje i nasilje

Samo su na području Grada Zagreba vatrogasci u 176 intervencija utrošili 659 sati na ispumpavanju vode.

Najteže je na području Sisačko-moslovačke županije gdje svakodnevno 300 vatrogasaca radi u smjenama, a pomoć u opremi svakodnevno pristiže iz županijskih zajednica koje nisu pogođene poplavama. 'Vatrogasci su se i ovoga puta dokazali kao snaga koja je uvijek na prvoj crti, spremna pomoći u svakome trenutku. Ja sam kao zapovjednik prezadovoljan, ljudi su stalno u akciji i rade dan i noć', rekao je Mijo Brlečić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslovačke županije.

MORH: Oko 1100 vojnika spremno za novi vodeni val

U Karlovačkoj su županiji vatrogasci postavili 6000 vreća s pijeskom, a potrošeno je 50 kubnih metara pijeska.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Miroslav Rade navodi kako su od 11. do 17. veljače bile angažirane 22 vatrogasne postrojbe - JVP grada Karlovca te 21 dobrovoljno vatrogasno društvo. 'U pomaganju je sudjelovalo 190 vatrogasaca, a zaprimljeno je više od 350 poziva građana', kaže Rade.

Na području Čičke Poljane i Orla vatrogasci, 40-tak pripadnika Vatrogasne zajednice Velike Gorice, cjelonoćnim dežurstvima pomažu lokalnom stanovništvu odsječenom zbog poplavnih voda retencije Odransko polje.

U priopćenju se podsjeća da vatrogasni sustav čini 65.000 vatrogasaca od kojih čak 62.000 svoj posao radi dobrovoljno, bez novčane naknade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene