Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lista najopasnijih

SPREMATE SE NA PUT? Ove gradove možda je najbolje - zaobići

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provjerite kojih 10 gradova je na opasnom popisu!

'Svijet je poput knjige. Oni koji ne putuju pročitali su samo jednu stranicu.'

Tako glasi jedna izreka o putovanjima, a na njih se svakako treba odlučiti jer su poučna i obogaćuju nas novim znanjem i prijateljstvima. No, prije nego se zaputite bilo gdje dobro se informirati o tom mjestu, kakva je društvena situacija trenutačno tamo i koje su preporuke za turiste.

Popis koji donosi News.com.au odnosi se na neke od trenutačno najopasnijih gradova na svijetu, pa bi u slučaju da ste planirali skori odlazak u neki od njih možda bilo dobro da dva puta razmislite.

1. San Pedro Sula, Honduras

Visoka stopa ubojstava, masovno dilanje drogom i vatrenim oružjem - samo su neke od karakteristika ovog grada, a crnim brojkama pridonosi i porast uličnih sukoba bandi. Prošle godine na 100 tisuća ljudi ubijen je 171 čovjek, a 97 posto tih slučajeva ostalo je neriješeno.

2. Caracas, Venezuela

Ovaj grad jedan je od najljepših u Južnoj Americi, no njegov šarm ima i svoju tamnu stranu. Dugo da se smatra jednim od najopasnijih na svijetu zbog redovitih uličnih borbi između bandi, što rezultira dnevnim ispucavanjem iz vatrenog oružja u kojima često stradaju i nevini ljudi, odnosno turisti.

3. Acapulco, Meksiko

Ovaj meksički grad neodoljivo je mjesto za pravi egzotični odmor, a turiste privlače divno uređene plaže. No, u njemu vlada velik sukob između lokalne policije i narko kartela, pa i turisti nerijetko postanu nevine žrtve tamošnjih svađa. Turiste se upozorava da ne ostave hranu i piće bez nadzora, jer se događa da im ubace drogu pa ih opljačkaju kad počne djelovati.

4. Cape Town, Južna Afrika

Cape Town se na prvi pogled čini kao raj s bezbroj ekskluzivnih hotela i pogleda na sunce, no bori se sa svojom nasilnom prošlošću. Tako i danas postoje dijelovi grada u koje se malo tko usudi ući zbog nasilnih napada i ubojstava, na što se i turiste redovito upozorava.

5. Karachi, Pakistan

Najveći grad Pakistana i treći najveći na svijetu po gustoći stanovnika, Karachi je postao središte kojem teroristi u zadnje vrijeme učestalo šalju prijetnje. Iako ga se promovira po bogatom noćnom životu i dobrim tulumima, turisti su u riziku da budu uvučeni u lokalne napade.

6. Detroit, Michigan, SAD

Detroit ima itekako bogatu paletu zanimljivosti koje može ponuditi, među ostalim on je jedan od izvora razvoja današnjeg hip-hopa i techna, no nažalost je često na naslovnicama zbog pucanja na ulici, siromaštva i visoke stope nezaposlenosti stanovnika. Sve su to 'savršeni uvjeti' za ulično nasilje i stradanja nedužnih ljudi.

7. Rio de Janeiro, Brazil

Iako nam Rio možda zvuči kao idealno mjesto za zabavu i avanturu života, ovo najpopularnije brazilsko turističko odredište mamac je za pljačkaše, pa čak i otmičare.

8. Bagdad, Irak

Iako je prošlo preko 10 godina od početka rata u Iraku, razina nasilja na ulicama jako je visoka, a napadi svakodnevni. Postoji velika opasnost od 'metaka u zraku' i bombaških napada po hotelima i tržnicama.

9. Cali, Kolumbija

Drugi najveći kolumbijski grad ima neke od najljepših plaža svijeta, no istovremeno i visoku napetost zbog političke situcije. Turistima se zbog porasta ubojstava savjetuje da svakako dobro provjere prijevoznika kada ulaze u taksi ili putuju noću.

10. Guatemala City, Gvatemala

S jedne strane tu su predivni pejzaži od kojih zastaje dah i ruši se vaš Instagram profil, a s druge strane nije čudno ako ostanete bez svog automobila u roku par minuta, dok odlučite prošetati gradskim ulicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene