Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrući krumpir u Popijačevim rukama

Mrski broj nezaposlenih ministar neće izgovoriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Đuro Popijač sazvao je pressicu za novinare na temu nezaposlenosti, ali o konkretnom broju nezaposlenih nije izustio niti slova.

Jučer je hrvatski zavod za zapošljavanje objavio izvješće o nezaposlenosti na 12 stranica, no bez konkretne ukupne brojke nezaposlenosti. Ipak analizom tih podataka došli smo do brojke od 334 tisuće nezaposlenih, što je skok od čak 15.000 novonezaposlenih, u odnosu na posljednje izvješće.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!"

>> Ministar Popijač mora objasniti broj nezaposlenih

>> Nezaposlen - novo zanimanje u Hrvatskoj

Popijač je novinarima pojasnio kako Vlada ne objavljivanjem konkretnog broja ukupno nezaposlenih osoba u Hrvatskoj nije htjela sakriti ništa. naglasio je kako je objava izvješća o nezaposlenosti kroz grafikone bez konkretne brojke, koju je jučer objavio HZZ, zapravo napravljena po europskim standardima.

Uzrok je pad BDP-a

Ministra su novinari upitali osjeća li se i politički odgovornim za toliki broj nezaposlenosti. On im je odgovorio kako radi na brojnim sektorima i da je nezaposlenost samo jedan od tih sektora. Dodao je kako je velika brojka nezaposlenih direktna posljedica pada BDP-a iz 2009. godine (5,6 posto), koji se nastavio i tijekom prošle godine.

Sve je to rezultat velike nezaposlenosti, a ako je taj moment politička odgovornost, nije mi je teško podnijeti, no ne radim samo to, rekao je na kraju Popijač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene