Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija zadržala neke osobe zbog ubojstva Pukanića i Franjića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija pustila je neke osobe privedene u istrazi o ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, dok su neke još zadržane s ciljem eliminacije mogućih počinitelja atentata, izvijestila je policija.

Nije željela reći novinarima koliko je privedenih ni koliko puštenih, kao ni komentirati nagađanja medija da među njima ima bivših pripadnika specijalnih vojnih i policijskih postrojbi koji su svladali vještinu rukovanja eksplozivom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Danas presude optuženima za ubojstvo Pukanića i Franjića

I pitanje ima li među uhićenima pripadnika tzv. narko miljea također je ostalo bez odgovora.

Kriminalistička obrada je u takvoj fazi kada postoji sve manje podataka s kojima policija može ići prema javnosti, kazala je Aleksandra Ljuba, dodavši kako policija intenzivno radi na slučaju, provodi poligrafska testiranja i obavijesne razgovore te utvrđuje i provjerava alibije.

V.d. ravnatelj policije Vladimir Faber izvijestio je da je na kriminalističku obradu povezanu s ubojstvom Pukanića i Franjića u Vukovaru, Zagrebu i Rijeci priveden veći broj osoba, a mediji nagađaju kako o 30-ak osoba od kojih su neke navodno uhićene u statusu osumnjičenika.

>> Razbijena skupina krijumčara oružja

>> 'Njihova je smrt potresla temelje hrvatske države'

>> Ispraćaj Ive Pukanića, Mesić došao pognute glave

>> Istraga Pukanićeva ubojstva se širi: Počela uhićenja i u Rijeci

Riječka policija izvijestila je da su tamošnja uhićenja vezana za krijumčarenje oružja te da, prema dosadašnjim saznanjima, taj slučaj nije u izravnoj vezi sa zagrebačkim atentatom na novinara i suvlasnika tjednika 'Nacional' Pukanića i njegovog suradnika Franjića. No, u policiji kažu da se povezanost ne može ni isključiti u potpunosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene