Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istraga Pukanićeva ubojstva se širi: Počela uhićenja i u Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
V. d. glavnoga ravnatelja policije Vladimir Faber izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Dubrovniku kako su u Rijeci u tijeku uhićenja vezana uz slučaj ubojstva novinara i suvlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Nekoliko osoba uhićeno je danas na području primorsko-goranske policijske uprave zbog sumnje da su sudjelovale u krijumčarenju oružja, doznaje se u riječkoj policiji koja nije mogla potvrditi je li riječ o uhićenjima povezanima sa slučajem ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava...

>> Više osoba na krim obradi zbog ubojstva Pukanića i Franjića 

>> Počeo s radom hrvatski FBI

Ove akcije uhićenja i kriminalističke obrade provode se u suradnji s karlovačkom PU, izvijestilo je operativno dežurstvo.

Detaljnije podatke o tom slučaju primorsko-goranska policija iznijet će na sutrašnjoj konferenciji za novinstvo, najavljeno je.

Nekoliko osoba uhićeno je na području primorsko-goranske policijske uprave zbog sumnje da su sudjelovale u krijumčarenju oružja Vršitelj dužnosti ravnatelja policije Vladimir Faber danas je izvijestio da je do uhićenja vezanih uz rješavanje ubojstava Pukanića i Franjića došlo u Zagrebu, na Bajakovu i u Rijeci.

Izvijestivši da je Zlatko Sokolar novi načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, naglasio je kako Ravnateljstvo policije nije bilo zadovoljno dosadašnjim radom čelništva PU dubrovačko-neretvanske i načelnika Ivana Krešića.

Faber je ocijenio kako policija nije dovoljno ušla u tamnu zonu kriminaliteta, te kako je sporo reagirala u nekim slučajevima.

Primjerice, 'kao sigurnosni sustav nismo zadovoljni brzinom i kvalitetom reakcija policije u slučaju Australke Britt Lapthorne. 

Iako je i sama istraga pokazala da ni brža reakcija ne bi ispravila ono što se dogodilo, ali za čekanje pet do šest dana za početak ozbiljne potrage i podizanje mjera netko mora snositi odgovornost', kazao je Faber.

Dodao je kako u Ravnateljstvu nisu zadovoljni ni vođenjem slučaja Cvik, odnosno rješavanjem slučaja preprodavanja droge na Korčuli.

Za takvo stanje, s jedne strane postoji objektivna odgovornost načelnika, a s druge strane, kazao je Faber, želimo poslati poruku i drugima odgovornima za rad policije i za nedovoljno poduzimanje radnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene