Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trovanje u Rijeci

Policija opet u restoranu, pogledajte što su sve odnijeli: "Gost je sam otvorio mineralnu i natočio u čašu, kad je popio istog momenta je povratio"

Aktualno Galerija Restoran u Rijeci - 1 Restoran u Rijeci - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Restoran u Rijeci - 2 Restoran u Rijeci - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Gazirano piće - 1 Gazirano piće - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Gazirano piće - 2 Gazirano piće - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Rijeka Galerija 1/5 >>
I dalje se traži odgovore kako je opasna lužina umjesto pića poslužena gostu riječkog kafića. U restoranu u kojem je prije šest mjeseci bio sličan događaj u petak je bila i policija. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Dan nakon saznanja da je u spornoj bočici i čaši iz koje je pio 19-godišnji mladić bila lužina, kafić u kojem se nesreća dogodila radi normalno. Izjave ne daju.

Za to vrijeme stradali mladić oporavlja se u KBC-u Rijeka. Stanje mu je stabilno.

Sličan događaj zbio se i prije šest mjeseci. Mjesto radnje - riječki restoran. Isto piće i gost iz Pule - koji pred kamere danas nije htio.

''Gost je sam otvorio i mineralnu natočio u čašu i kad je popio istog momenta je povratio. U tom trenu mi nismo mogli ni sanjati ni zamisliti o koliko teškom slučaju se radi, kao ni supruga, kao ni svi zajedno i na to smo mi pozvali hitnu koja je došla po gospodina“, prisjetio se zaposlenik restorana Marko Lafter.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zajednička operacija Velika međunarodna akcija zbog desničarskog terorizma: Uhićenja u više europskih zemalja, pod istragom dva maloljetnika iz Hrvatske

Iduća dva mjeseca, dok im nije stigla policija nisu, kazali su za Dnevnik Nove TV, znali što se zapravo dogodilo. S policijom su odradili razgovor i ponovili ga u listopadu. Tek danas policija je detaljnije češljala restoran.

''Bili su oko sat, sat i pol, uzeli su sva sredstva za čišćenja koja imamo u restoranu, uzorke neku određenu količinu svih sredstava za čišćenje“, kazao je Lafter.

No, to je, kažu, pola godine prekasno. Na vrijeme nije stigao ni Državni inspektorat.

''Bočice i te čaše nema jer je prošlo previše vremena i sad je nemoguće uopće doći do toga niti otkriti ovo jer netko je tu zakazao od službi koje nisu na vrijeme reagirale, kontaktirao nas, jer mi nismo znali, nismo imali pojma o čemu je riječ da bismo mogli to sačuvati. Nama bi prvima bilo u interesu jer nama je posao od toga pao puno, morali smo otpustiti ljude“, kazao je Lafter.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća izazvala prometni kolaps - 2 Očevid u tijeku VIDEO/FOTO Prometni kolaps u Zagrebu: Nakon nesreće u kojoj je sudjelovalo šest automobila na cestama nastao kaos

I zbog sebe i zbog stradaloga gosta cilj im je doznati istinu, a Lafter objašnjava: ''Radi te jedne bočice smo puno izgubili kao i gospodin koji je nastradao i koji će imati trajne posljedice i nama je jako žao zbog svega toga, ali ne osjećamo nimalo ni jednu dozu krivice jer stvarno nema veze s tim, mi kako smo dobili tako smo dali gospodinu zatvorenu i čovjek je otvorio, popio, mi samo imamo sada probleme, neprospavane noći kao i gospodin.“

A građani zbog kašnjenja institucija, nepovjerenje. Detalje oba riječka slučaja trebalo bi rasvijetliti kriminalističko istraživanje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene