Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako ga bude

Policija: Očevid u CIOS-u počet će kad se steknu uvjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požaru koji je u utorak planuo u skladištu tvrtke CIOS lakše su ozlijeđene tri osobe. Vatrogasci su i dalje na terenu.

Očevid u slučaju požara u skladištu tvrtke CIOS na zagrebačkom Jankomiru još nije počeo, a ako ga bude, počet će kad se za to steknu uvjeti, potvrdila je zagrebačka policija.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

U požaru u skladištu tvrtke CIOS na Jankomiru lakše su ozlijeđene tri osobe. Osim, vatrogasca kojem je zbog lakše ozljede oka pomoć pružena u Rebru, prva pomoć je na mjestu događaja pružena 25-godišnjaku i 41-godišnjaku, najvjerojatnije jer su se 'nagutali' dima.

'Policajci na intervenciji u C.I.O.S. nisu imali adekvatnu zaštitnu opremu!'

Požar, koji je iz neutvrđenih razloga izbiou ponedjeljak oko 13,30 sati, navečer je lokaliziran, a sada ga se detaljno gasi što bi zbog velike količine zahvaćenog materijala moglo potrajati dva dana.

Preliminarni rezultati analize uzoraka tla i povrća iz vrtova u blizini CIOS-a u Jankomiru, koje je u utorak ujutro izuzeo Zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', ne ukazuju na prisutnost potencijalno štetnih spojeva za ljudsko zdravlje.

Vatrogasci na terenu

Nakon smjene vatrogasaca na terenu je i dalje Javna vatrogasna postrojba s 40 profesionalnih vatrogasaca i 12 vozila, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba sa 40 dobrovoljnih vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Sesvete, Kustošija, Hrašće, Mala Mlaka, Dragonožec, Kupinečki Kraljevec, Šestine i Črnomerec.

Djelatnici Čistoće, podružnice Zagrebačkog holdinga, i dalje su na terenu s tri cisterne. Zagrebačko Gradsko društvo Crvenog križa doniralo je i dostavilo 500 litara vode za vatrogasce i ostale pripadnike gradskih žurnih službi na požarištu.

Kiša koja je povremeno padala u Zagrebu pomogla je oboriti čestice dima, ali ne i ugasiti vatru. Prema grubim procjenama, požarom je zahvaćeno oko 10 tisuća kubika materijala.

CIOS: Hitni brojevi 193 i 112 bili su zauzeti

Vatra je izbila na otvorenom skladištu Centra za reciklažu, članice CIOS grupe, zahvativši opasne komponente koje se izdvajaju iz otpadnih vozila prije prešanja i daljnjeg recikliranja. Ministarstvo zdravlja ukinulo je jutros preporuku stanovnicima da ne izlaze iz svojih kuća i stanova, no i dalje ih upozorava da je potrebno izbjegavati izlaganje dimu u neposrednoj blizini požarišta. Novi nalazi analiza zraka bit će dostupni tijekom dana te će građani pravodobno biti obaviješteni o daljnjem razvoju događaja.

Nisu stradala postrojenja niti objekti

Zasad je poznato da u požaru nisu stradala postrojenja niti objekti. Prema prvom uvidu, izgorjeli su otpadni materijali na otvorenom, većinom prešani metalni i plastični dijelovi prethodno izdvojeni iz otpadnih vozila.

Sindikat policije Hrvatske upozorio je da policajci, koji su bili upućeni u pogon tvrtke CIOS u Jankomiru, nisu bili opremljeni adekvatnom zaštitnom opremom, a povučeni su s intervencije nakon upozorenja sindikata da se time ugrožava njihovo zdravlje.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor optužio je zagrebački SDP i SDP-ovog ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića da su odgovorni za jučerašnji požar u CIOS-u na Jankomiru i ustvrdio da zbog toga moraju snositi političku odgovornost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene