Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičenici i dalje u bijegu

Milovanović i Gudurić skrivaju se u Republici Srpskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Milovanović i Bojan Gudurić osumnjičeni za povezanost s atentatom na Ivu Pukanića i Niku Franjića i dalje su u bijegu, a iako policija ranije nije htjela komentirati Matanićev iskaz, pretpostavlja se da se osumnjičenici skrivaju na teritoriju Republike Srpske.

Upravo zbog toga, v.d. ravnatelj policije Vladimir Faber u Banja Luci se sastao s direktorom policije MUP-a Federacije BiH, Zlatkom Miletićem i direktorom policije Republike Srpske, Urošem Penom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna Završne riječi u slučaju Pukanić 'Pukanić je ubijen jer je mogao razotkriti vrh vlasti'

U taj zločin umiješani su osim počinitelja iz Hrvatske i državljani susjednih zemalja i stoga je neophodna prekogranična suradnja policija.

Ravnatelji su razgovarali o usklađivanju aktivnosti te zaključili da ukupnu suradnju triju policija treba unaprijediti, piše hrvatski MUP u priopćenju za javnost.

Dogovoreno je održavanje sastanaka šefova policije RH, FBiH i RS svaka dva mjeseca.

Njima će se priključiti i direktor policije Republike Srbije, navodi se u priopćenju te dodaje da je cilj jačati suradnju u borbi protiv organiziranog kriminaliteta, korupcije, ilegalnih migracija i drugih oblika prekograničnog kriminaliteta.

Hrvatska strana potaknula je pitanje razmjene policijskih časnika za vezu, a što će se riješiti bilateralnim razgovorima zainteresiranih strana, dodaje MUP u priopćenju.

Zagrebačka policija ranije pak nije željela komentirati današnje navode u medijima po kojima je Robert Matanić, jedan od osumnjičenih za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića, u iskazu policiji rekao da je njihova likvidacija naručena iz Zagreba preko posrednika iz Beograda.

Obrada u tom dijelu nije završena pa ne možemo komentirati njezin tijek ni iskaze osoba iznesene u obradi, rekla je novinarima glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Po pisanju jednog dnevnog lista, Robert Matanić je u iskazu na policiji izjavio da mu je Željko Milovanović, jedan od osumnjičenih ubojica koji je u bijegu, rekao da je 'odrađivanje' Ive Pukanića naručeno od njemu (Milovanoviću) bliskih ljudi iz Zagreba, ali preko određenog čovjeka u Beogradu. Matanić je također, po pisanju tog lista, izjavio policiji da mu Milovanović nije spominjao njihova imena. 

>> Robert Matanić traži razgovor s USKOK-om, odvjetnik Pilipović suspendiran

>> Hrvatska policija pripremala uhićenje osumnjičenika za ubojstvo Pukanića i Franjića

>> Milovanović čeka da ga prebace u Srbiju?

>> Milovanović je još uvijek u BiH?

Prema napisima iz lista,  Matanić je u svojoj obrani i u nazočnosti odvjetnika Zvonimira Zebeca priznao neizravno sudjelovanje u likvidaciji.

No, njegov odvjetnik Zebec rekao je da njegov klijent ništa nije priznao u obrani te da u sadašnjoj fazi postupka ne želi davati 'nikave podatke iz sadržaja radnji' koje provode pravosuđe i tijela gonjenja.

Matanićev branitelj rekao je da još nije dobio odgovor od USKOK-a kojemu je u ime svojeg klijenta nedavno poslao zahtjev za razgovor, to jest za suradnju Matanića s USKOK-om.

Za ubojstvo Pukanića i Franjića osumnjičeno je pet osoba. Uz Roberta Matanića, među uhićenicima su Luka Matanić i Amir Mafalani, a u bijegu su Željko Milovanović i Bojan Gudurić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene