Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Robert Matanić traži razgovor s USKOK-om, odvjetnik Pilipović suspendiran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Matanić, jedan od osumnjičenih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića spreman je razgovarati s USKOK-om, potvrdio je medijima njegov odvjetnik Zvonimir Zebec koji je poslao zahtjev za razgovorom s ravnateljem USKOK-a Dinkom Cvitanom.

Moja stranka izrazila je svoju spremnost na suradnju, kao što je to činila još od policijskog iskaza 30. listopada, sada u odnosu i na ostale organe gonjenja, rekao je Zebec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđan upletenost Milovanovića U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna U Beogradu svjedočio krunski svjedok 'Pukanića je trebalo ubiti zbog pisanja članaka o duhanskoj mafiji'

Nije želio otkriti pojedinosti zahtjeva koji je u ime svog branjenika uputio USKOK-u u kojemu kažu da za sada nikakav zahtjev nisu zaprimili.

>> Matanić želi razgovarati s USKOK-om. Postaje pokajnik?

Za Matanićevu namjeru suradnje s USKOK-om javnost je doznala prošlog tjedna kada ga je zbog toga odbio braniti odvjetnik Zoran Pilipović kojeg je danas Hrvatska odvjetnička komora suspendirala zbog odavanja odvjetničke tajne, to jest zato što je medijima otkrio sadržaj razgovora s Robertom Matanićem.

'Suspenzija odvjetnika Pilipovića trajat će do pravomoćnog završetka disciplinskog postupka koji je pokrenut protiv njega zbog kršenja Kodeksa odvjetničke etike i odavanja odvjetničke tajne', rekao je predsjednik HOK-a Leo Andreis.

Pilipović je bez komentara na sve medijske natpise, ne zbog straha nego zbog toga što će on sam odlučiti kada će nešto više reći o ovom slučaju. Pilipović kaže da je pravo policije da podigne kaznenu prijavu.

Zbog iste stvari, 38-godišnji Pilipović je i kazneno prijavljen. Naime, policija ga je prijavila, a zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo protiv njega je podnijelo optužni prijedlog zbog sumnje da je odao službenu tajnu jer je javno iznosio pojedinosti koje je doznao od Matanića. Naime, prema Zakona o USKOK-u, podaci o predistražnom postupku u predmetima iz nadležnosti toga Ureda ne smiju se objaviti bez odobrenja ravnatelja USKOK-a.

Pilipović je Matanića već branio u nekoliko sudskih postupaka, no u slučaju atentata to je odbio te ga je uputio da angažira drugog odvjetnika, a medijima je nakon toga izjavio kako se nije složio s njegovom namjerom da surađuje s USKOK-om.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba izjavila je da se odvjetnik, nakon što je izašao iz policije, nekoliko puta obratio medijima i iznio im sadržaj razgovora s tom osobom iako nije bio angažiran kao njegov odvjetnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene