Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održan hitan sastanak

Pred USKOK-ovim istražiteljima mogao bi se naći i Sanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok USKOK istražuje muljaže s cijenom HEP-ove struje isporučene šibenskom TLM-u, u zgradi te državne tvrtke održan je hitan sastanak vrha HEP-a i predstavnika konzorcija Adrial koji je vlasnik te šibenske tvrtke.

Na sastanku se dogovarala nova cijena struje za TLM, jer je HEP zbog prejeftine prodaje šibenskoj tvornici zbrajao velike gubitke. Čelnici Konzorcija sastanak su ocijenili uspješnim i priopćili kako će pregovori o novoj cijeni struje biti okončani u najkraćem roku. Podsjetili su kako je sporni ugovor o jeftinoj struji sklopljen puno prije nego su oni 2007. od države kupili TLM. HDZ-ov Andrija Hebrang brani odluku o toj prodaji kao i poteze Damira Polančeca.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

>> Nobilo će zatražiti svjedočenja članova vladinog kabineta

Sporni Ugovor koji je državu oštetio za 600 milijuna kuna će se mijenjati. To su na hitnom sastanku u dogovorili čelnici Konzorcija koji drži TLM i šefovi HEP-a. Konzorcij koji je 2007. političkom odlukom za jednu kunu preuzeo posrnulu šibensku tvornicu napokon se oglasio kratkim priopćenjem: 'U medijima spominjani Ugovor o isporuci električne energije bio je već godinu dana na snazi kad je Konzorcij preuzeo TLM i formirao novu upravu i nadzorni odbor. Samim time nam je neshvatljiva lakoća kojom nas pojedini mediji stavljaju u kontekst eventualnih istraga za nešto što se dogodilo znatno prije.'

'Ovaj Konzorcij koji je dao nešto nižu cijenu je jamčio i realizirao opstanak proizvodnje i zadržavanje 1.400 radnih mjesta i to je bio interes države. Mislim da je Polančec koji me je naslijedio na toj funkciji dobro odradio i prema TLM-u i prema Aluminiju', rekao je Hebrang.

Upravo zbog te političke odluke pred USKOK-ovim istražiteljima mogao bi se naći i bivši premijer Sanader. 'Svatko onaj koji je tada bio prisutan učestvovao u raspravi i donosio odluke biće od strane obrane pozvan bez obzira koja mu je sadašnja ili bivša funkcija', rekao je Anto Nobilo, Polančecov odvjetnik.

Polančeca USKOK zbog HEPA još nije ispitao. No, u međuvremenu su protiv njega podigli još jednu kaznenu prijavu. Bivši potpredsjednik optužen je zbog postavljanja reflektora na nogometnom igralištu u njegovom rodnom kraju. Uz Podravku i HEP to je treći kriminalni slučaj koji se vezuje za bivšeg potpredsjednika Sanaderove Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene