Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani ogorčeni plaćanjem pristojbe

Pokrenuta peticija za ukidanje TV pretplate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Facebook-u je kreirana grupa 'Peticija protiv plaćanja TV pretplate' koja je do sad prikupila nešto više od 17.000 članova a svakog trenutka raste broj nezadovoljnih gledatelja koji su ogorčeni što moraju plaćati za program nacionalne televizije.

Jedan od inicijatora peticije koji želi ostati anoniman (podaci poznati redakciji) rekao nam je da je javnoj televiziji poslao zahtjev u kojem kaže da želi da mu se isključi njihov program, jer želi gledati samo besplatne programe kao što je Nova TV, a oni su mu poslali obrazac u kojem mora navesti da mu je televizija pokvarena ili da je više nema, te da oni imaju pravo doći u njegov stan bilo kada i provjeriti je li se situacija promijenila. U službi za gledatelje javne televizije su mu rekli da je to nemoguće te da to mora shvatiti kao porez na TV prijemnik. Čitatelj se nakon toga pita kakva je ovo demokracija i država?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manje reklama Hebrang: HRT će imati problema kod restrukturiranja Slika nije dostupna Sabor o HRT Državna televizija u udarnom terminu sa 6 minuta reklama

Velik dio građana ljute i reklame na nacionalnoj televiziji upravo zato jer oni izdvajaju iz svojih novčanika za funkcioniranje javne televizije pa očekuju barem mir dok gledaju program, a ne da ih zaskaču silne reklame. Na javnoj televiziji u ovakvim polemikama uvijek kažu da mogu ukinuti pristojbu, ali da bi tada morali značajno povećati količinu reklama. S druge strane, kažu, ako ukinu reklame, morali bi povećati pretplatu. 

Naravno, zaboravljaju spomenuti da postoji i mogućnost po kojoj bi se oni snašli na tržištu prodajom vlastitog programa, poput BBC-a, i rezanjem vlastitih troškova. Treba spomenuti da je u Francuskoj početkom godine na snagu stupio zakon koji na nacionalnoj televiziji zabranjuje reklame od 20 sati. U zamjenu za odustajanje od marketinškog dijela kolača (oko 450 milijuna eura godišnje), nacionalna televizija će se financirati iz poreza na oglašavanje i malih prihoda od troškova na mobilne razgovore.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene