Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska se sjeća grada-heroja

Počinje obilježavanje 20. obljetnice pada Vukovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan prije 18. studenog počinju obilježavanja 20. godišnjice pada grada-heroja.

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja zapalit će svijeće i položiti ruže na grobove poginulih i ubijenih hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Obilježavanje obljetnice u Jasenovcu - 4 79. obljetnica FOTO Državni vrh s manjinama odao počast stradalima u Jasenovcu: Oporbene stranke i predstavnici Židova odvojeno Borovo naselje u tvornici Borovo commerce Tužna obljetnica Vukovarci se prisjećaju žrtava Borova naselja: "Oni koji znaju gdje su naši najmiliji šute, a godine prolaze jedna za drugom"

>> Vukovarska 'ratna' beba danas je i sama majka

Nakon toga, u 14,30 sati u Pastoralnom centru sv. Bono održat će se VII. znanstveno-stručni simpozij 'Ratna bolnica Vukovar 1991.dr. Juraj Njavro'. Za 16 sati predviđeno je paljenje svijeća i molitva kod Zavjetne kapelice na tzv. kukuruznom putu uz gradsku obilaznicu koji je tijekom opsade Vukovara bio jedina veza između Vukovara i slobodnog vinkovačkog područja.

U 17 sati otvara se izložba slika i predmeta iz Domovinskog rata 'Žene braniteljice u obrani domovine', a u 19 sati palit će se svijeće u dvorištu Opće bolnice Vukovar kod spomen obilježja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene