Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako sve uskladiti?

Početak škole, stres za roditelje! Obaveze na hrpi nisu bezazlene: "Osjećate se kao da sve morate u isto vrijeme"

Aktualno Galerija Knjižara Knjižara Foto: DNEVNIK.hr Učionica, ilustracija - 1 Učionica, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Učionica, ilustracija - 2 Učionica, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Učionica, ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
Školska godina kreće u ponedjeljak, a dane ne odbrojavaju samo djeca, već i roditelji. Mnogi su se zadužili kako bi kupili novu školsku opremu i odjeću, a i obveze opet treba uskladiti po školskom rasporedu.

Ljetnim praznicima uskoro je kraj, što stres ne stvara samo učenicima, nego i roditeljima. Škola počinje u ponedjeljak i zadnje pripreme su u tijeku. Mnogi roditelji rade popodne, pa i do kasno navečer, i nemaju obitelj koja može pričuvati dijete. Psiholozi ističu da višak obaveza nije bezazlen.

"Vi se osjećate rastrzano, kao da sve morate u isto vrijeme, a to dugoročno može imati posljedice na mentalno zdravlje", rekla je psihologinja Žana Pavlović. Tu su i troškovi, čak i kada su udžbenici besplatni. Obilaze se trgovine, a bolji ruksaci koštaju od 300 do 700 kuna.

Pročitajte i ovo Videozid o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj - 1 KORONA ANALIZA Milijun doza cjepiva stoji u hladnjacima, a broj hospitaliziranih raste: Objavljeno koliko smo novca do sada potrošili na liječenje, testiranja i bolovanja zbog korone

Pročitajte i ovo Zoran Ničeno, načelnik Uprave za granicu KAKO ŠTITIMO GRANICU? Hrvatska zaštićena kao tvrđava? "Izgradili smo potpuno novi sustav, ali ako im vjerujemo odakle su, dogodit će se ono što smo imali 2015. godine"

Više o početku nove školske godine i problemima s kojima se susreću roditelji možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene