Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svjedok optužbe svjedočio u korist kapetana Laptala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje dubrovačkom pomorskom kapetanu Kristi Laptalu, koji je s još dvojicom članova posade optužen za krijumčarenje 51 kilograma kokaina, počelo je danas u grčkom gradu Patrasu svjedočenjem gradonačelnice Dubrovnika Dubravke Šuice i lučkog kapetana u Egionu, gradu u kojemu je zaustavljen Laptalov brod.

Nakon njihovih iskaza, suđenje je prekinuto i bit će nastavljeno sutra, saslušanjem još desetak svjedoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema gužvi 'Kontraindikacija cjepiva protiv H1N1 je alergija na jaja' Slika nije dostupna Zlouporaba položaja i ovlasti Počelo suđenje bivšim dužnosnicima osječke 'Pivovare'

Po riječima podpredsjednika Sindikata pomoraca Hrvatske Predraga Brazzodura, gradonačelnica Šuica svjedočila je o karakteru Laptala, iskreno i argumentirano. Kazala je kako njega i njegovu obitelj poznaje godinama, kao poštene ljude i da ne vjeruje da bi Laptalo mogao biti uključen u krijumčarenje droge.

Šuica je navela da se treći put namjerava natjecati za gradonačelnicu Dubrovnika i da si, budući da skrbi o svojoj političkoj budućnosti, ne može dozvoliti da govori nešto za što bi se kasnije moglo dokazati da je neistina, prepričao je Brazzoduro.

Svjedok optužbe, lučki kapetan iz Egiona nije naveo ništa što bi teretilo Laptala, dapače, naveo je da smatra da Laptalo i dvojica kolega nisu mogli staviti drogu u teret na brodu, rekao je Brazzoduro.

>> Ponovno odgođeno suđenje kapetanu Laptalu

Kapetan Laptalo proveo je u pritvoru više od godine, a suđenje je dva puta odgađano. Posljednji put je odgođeno u lipnju ove godine, zbog posljedica razorna potresa na jugu Grčke.

Laptalo, prvi časnik Konstantin Metelev i vođa palube Narcis Garcia, optuženi su za krijumčarenje 51 kilograma kokaina, pronađena u kutijama koje su iskrcane s broda "Coral Sea".

Uhićeni su 13. srpnja prošle godine u grčkoj luci Egionu i od tada su u grčkom pritvoru, a zahtjev da im se omogući obrana sa slobode uz jamčevinu nije prihvaćen zbog mogućnosti ponavljanja istoga kažnjivog djela.

Suđenje u Patrasu prate predstavnici SPH-a i ITF-a, brojni novinari i drugi.

U SPH smatraju smatraju da grčke vlasti trojicu pomoraca drže u pritvoru bez čvrstih dokaza o sudjelovanju u krijumčarenju kokaina i nadaju se povlačenju optužnice.

Po njihovu mišljenju, kutije u kojima je otkriven kokain posada nije mogla raspakirati, skriti u njih kokain i ponovno povezati.

Suđenje kapetanu Laptalu i njegovim kolegama prvi put bilo je zakazano za 4. lipnja, ali je tada odgođeno za 12. lipnja jer, kako je objašnjeno, nije stiglo na red zbog brojnih sudskih rasprava toga dana.

Nakon toga odgođeno je zbog potresa koji je pogodio taj dio Grčke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene