Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ponovno odgođeno suđenje kapetanu Laptalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje dubrovačkom pomorskom kapetanu Kristi Laptalu, koje je trebalo početi danas u grčkom gradu Patrasu, ponovno je odgođeno zbog posljedica nedavna razorna potresa na jugu Grčke, a točan datum suđenja još nije poznat, doznaje se iz Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH).

Osim Laptalu sudi se i prvom časniku i vođi palube teretnog broda "Coral Sea" Konstantinu Metelevu i Narcisu Garciji.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske

Po neslužbenim informacijama suđenje bi moglo biti zakazano tek za listopad ove godine, naveli su iz sindikata. Također se neslužbeno doznaje da je suđenje odgođeno jer dio osoblja suda u Patrasu ne želi ući u oštećenu zgradu suda, iako je procijenjeno da je sigurna.

Potres magnitude 6,5 po Richteru pogodio je prošle nedjelje jug Grčke, a epicentar mu je bio 54 kilometra južno od Patrasa.

Suđenje kapetanu Laptalu i njegovim kolegama prvi put bilo je zakazano za 4. lipnja, ali je tada odgođeno za 12. lipnja jer, kako je objašnjeno, nije stiglo na red zbog brojnih sudskih rasprava toga dana.

Iz SPH su tada ocijenili kako je moguće da je sud u Patrasu, kad je uočena važnost predmeta i velika pozornost medija, međunarodnih sindikata i udruga, procijenio da nije spreman donijeti odluku o optuženicima.

Kapetan Laptalo, prvi časnik Metelev i vođa palube Garcia, optuženi su za navodno krijumčarenje 51 kilograma kokaina, pronađena u kutijama koje su iskrcane s njihova broda.

Uhićeni su 13. srpnja prošle godine u grčkoj luci Egionu i od tada su u grčkom pritvoru, a nijedan zahtjev da im se omogući obrana sa slobode uz jamčevinu nije prihvaćen zbog mogućnosti ponavljanja istoga kažnjivog djela.

Suđenje u Patrasu pratit će predstavnici SPH-a i ITF-a (Međunarodna federacija sindikata transportnih radnika), a među ostalima u korist kapatana Laptala svjedočit će i dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica.

SPH podupro je kapetana Laptala i dvojicu njegovih kolega, jer smatra da ih grčke vlasti drže u pritvoru bez čvrstih dokaza o sudjelovanju u krijumčarenju kokaina. Iz SPH-a su, među ostalim, isticali da su kutije, u kojima je otkriven kokain, bile na paletama i povezane čeličnim vrpcama, da su tako dopremljene na brod te da ih posada nije mogla raspakirati, skriti kokain i ponovno povezati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene