Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ranim jutarnjim satima

FOTO: Nema pomaka na odsukavanju 'Marka Pola'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros 06.40 sati počelo je odsukavanje Jadrolinijinog trajekta 'Marko Polo' koji se oko 2 sata u subotu, nasukao kraj otoka Sit u šibenskom akvatoriju, potvrđeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Akcija odsukavanja i otegljavanja trajekta provodi se pod nadzorom Jadrolinije. 'Postupak odsukavanja broda provodi brodar Jadrolinija koja je angažirala tri tegljača Jadranskog pomorskog servisa, a u pripravnosti se na mjestu nesreće nalazi i tegljač Brodospasa kojeg je angažiralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture' stoji u izvješću Ministarstva prometna, mora i infrastrukture. Tri remorkera pokušavaju 30 centimetara bočno na lijevu i desnu stranu pomaknuti trajekt.  No, zasad u tome neuspijevaju pa će im uskoro u pomoć stići tegljači. Radi i jedan motor nasukanog Marka Pola, no ni usprkos tome brod se nije ni milimetar pomaknuo prema moru. 'Zasad ne postoji opasnost od prevrtanja trajekta', potvrdio je Joško Nikolić, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe. Prema informacijama iz Jadrolinije, obzirom na složenost postupka i veličinu broda, odsukavanje bi moglo potrajati duže vrijeme. Odsukavanje nadgledaju djelatnici Ministarstva, a na poziciji su još uvijek plovila lučkih kapetanija Zadar i Šibenik i pomorske policije.

Pročitajte i ovo Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

>> Rezultati alkotesta za nekoliko dana, izuzeta 'crna kutija'

 Još uvijek se nastavlja istraga kojom će se utvrditi što je dovelo da nasukavanja trajekta, dugačkog 128,13 metara, 15 metara na obalu otoka. Prilikom nesreće došlo je do oštećenja trupa broda i prodora mora. U sklopu istrage članovi posade su ispitani te su im uzeti uzroci krvi i poslani na alkotestiranje i vještačenje u Zadar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene