Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NALOG TRGOVAČKOG SUDA

Deblokirani računi Agrokora i njegovih tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon najave premijera Andreja Plenkovića da bi tijekom dana trebalo doći do deblokade računa, najprije je deblokiran račun Tiska, a nedugo potom i samog koncerna Agrokor i svih njegovih tvrtki.

Nakon naloga Trgovačkog suda deblokiran je račun koncerna Agrokor i svih njegovih tvrtki. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Prvi je iz blokade izašao Tisak, koji, prema podacima Fine, još oko 10 sati više nije bio blokiran. Potom su deblokirane i ostale Agrokorove tvrtke. 

Trgovački sud je donio i rješenje da se "zabranjuje pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i ostvarenja prava na odvojeno namirenje" te se nalaže prestanak izvršavanja osnova za plaćanje protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društava.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, predstavljajući Antu Ramljaka, čovjeka kojeg je Vlada predložila Trgovačkom sudu za izvanrednog povjerenika za Agrokor, rekao je da će tijekom dana doći do deblokade Agrokorovog računa i da će kompanija likvidnost generirati iz tekućeg poslovanja. 

Za razliku od Tiska, tada su još uvijek bili blokirani računi samom Agrokoru, kao i Ledu, Jamnici, Zvijezdi, Konzumu, Belju i PIK Vrbovcu

Trgovački sud u Zagrebu objavio je odluku sutkinje Nevenke Siladi Rstić, o otvaranju postupka izvanredne uprave u Agrokoru, te odluku o imenovanju Ante Ramljaka za izvanrednog povjerenika. 

Postupak izvanredne uprave otvoren je u 9:50 sati, nakon što je Vlada jutros odlukom za povjerenika predložila Ramljaka.

Pozvani su svi vjerovnici da izvanrednom povjereniku prijave svoje tražbine u roku od 60 dana, dok se razlučni i izlučni vjerovnici pozivaju da obavijeste povjerenika o svojim pravima.

Također, Agrokorovi dužnici pozvani su da svoje obveze prema koncernu ispunjavaju bez odgode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene