Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASPAD SUSTAVA

Blokirani Agrokor, Ledo, Jamnica, Tisak, PIK Vrbovec, Belje, a sada i Konzum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak ujutro veće tvrtke iz grupe Agrokor, izuzev Belja, nisu bile blokirane, no tijekom dana Fina je potvrdila kako jedna za drugom tvrtke iz Agrokorovog koncerna završavaju u blokadi.

15:45 - Prema podacima Fine, blokiran je i KONZUM d.d.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

15:08 - Iz Porezne uprave poslali su odgovor na naš upit je li država blokirala Agrokor, koji prenosimo u cijelosti: "Porezna uprava nije u mogućnosti dostavljati podatke proizašle iz poreznog postupka vezanog uz bilo kojeg poreznog obveznika, obzirom da je dužna poštovati članak 8. Općeg poreznog zakona, odnosno poreznu tajnu".

14:00 - Iz ACI-ja su za Novu TV potvrdili da su aktivirali i naplatili zadužnicu od 300.000 kuna prema Konzumu.

13:34 - Po podacima Fine, blokirana je i tvrtka Zvijezda te PIK Vinkovci. 

13:25 - Navodno je država danas s 81 milijun kuna blokirala Agrokor zbog njegovog duga za PDV. Nakon toga, u prisilnu naplatu krenuli su i mnogi drugi pa je saldo oko podneva bio oko 180 milijuna kuna, prenosi Jutarnji list.

13:23 - Kako saznajemo, među blokiranima je i tvrtka Velpro, veleprodajna firma Konzuma.

13:08 - Putem Financijske agencije FINA InfoBlokade potvrdili smo i kako je blokiran račun Agrokora. Prema javno dostupnim podacima iz tog servisa, od nešto prije 13 sati u blokadi su računi i Leda, Jamnice, Tiska i PIK Vrbovca, ali ne i Konzuma.

Blokiran račun Belja, jedne od većih tvrtki u Todorićevom koncernu

Putem servisa Financijske agencije FINA InfoBlokade potvrdili smo jutros kako je račun Belja, jedne od većih tvrtki u sustavu Agrokora, blokiran.

Provjerili smo i druge veće tvrtke iz grupe, Tisak, Jamnicu, Ledo, Zvijezdu i Konzum, i njihovi računi jutros nisu blokirani. Budući da je jučer iz Orbica, jednog od dobavljača Grupe Agrokor, potvrđeno kako su aktivirali zadužnicu za prisilnu naplatu dugovanja, pitanje je jesu li, i u kolikoj mjeri, taj potez slijedili i drugi dobavljači te je li to razlog za blokadu računa Belja.

Nadalje, po javno dostupnim podacima Belje je lani u dva navrata preuzelo jamstva za neke kreditne obveze Agrokora, među kojima i one sa Sberbankom i bankom VTB kod kojih je grupa podizala kredite, pa smo poslali upit Upravi je li blokada u nekoj vezi s tim poslovnim potezima. Odgovor još čekamo. 

Podsjetimo, rano jutros objavljeno je kako je Agrokor navodno uspio postići dogovor s vjerovnicima, no zasad još nema službene potvrde.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene