458656
458656
458656
458656
458656

Po treći put odgođeno ročište protiv Vlahušića u aferi Revelin: Obrana zatražila izuzimanje dokaza

  • , 28.11.2016., 15:21
  • Autor:
  • komentara

Ročište na kojem se sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu trebalo očitovati o optužnici koju je protiv dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića podnio USKOK u aferi Revelin odgođeno je u ponedjeljak i treći put.

 
 
 
 
Andro Vlahušić (Foto: Dnevnik.hr)
Andro Vlahušić (Foto: Dnevnik.hr)

'Danas je Županijski sud odgodio sjednicu sudskog vijeća iz razloga što postoji prijedlog obrane da se pojedini dokazi izdvoje iz sudskog spisa. Obrana smatra da su ti dokazi nezakoniti. Stoga će sudsko vijeće prvo odlučiti o tom prijedlogu obrane i čekat će se pravomoćnost rješenja o izdvajanju dokaza. Nakon toga će ponovno biti zakazana sjednica sudskog vijeća. Nezadovoljna strana se može žaliti, nakon pravomoćnosti rješenja od strane Vrhovnog suda, opet će biti zakazana sjednica sudskog vijeća', izvijestio je glasnogovornik suda Damir Romac.

Prvo ročište trebalo je biti početkom lipnja, no odgodu je zatražila obrana, tj. sada već bivši odvjetnik dubrovačkog gradonačelnika Rajko Mlinarić, koji je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda. Druga odgoda bila je 20. listopada.

USKOK Andru Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na te nezakonitosti, utaju poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću koji je zakupio tvrđavu Revelin i u njoj otvorio istoimeni noćni klub. Dubrovački je gradonačelnik, tvrdi USKOK, tim poslom Grad Dubrovnik oštetio za najmanje 3 milijuna kuna.

Optužnica je, nakon provedene istrage, podignuta u prosincu prošle godine, a dubrovački gradonačelnik je tada izjavio: 'Neka USKOK radi svoj posao, nemam komentar na tu temu. Grad nije oštećen niti jedne lipe, jer Revelin prije pet godina nije niti postojao. Ne može biti oštećeno nešto što prije nije postojalo. Revelin je izrastao u najbolji klub u zemlji. To je projekt koji je donio korist gradu, prije toga je postojala nula. Svi ugovori koji su doneseni su provjereni od stručnih službi Grada Dubrovnika, parafirani i potpisani od odgovornih ljudi. Po nama, sve je čisto jedan kroz jedan'.

Sudsko vijeće optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se