Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Prljave metode"

Aleksić: "HDZ me pokušao pridobiti na svoju stranu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola Grmoja poručio je da ne želi otkrivati daljnje poteze Mosta.

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak u Izvanrednim vijestima Nove TV komentirao je krizu vlasti i ponovio kako će HNS i IDS glasovati za opoziv ministra financija Zdravka Marića.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca'' Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja program predstavio Grmoja Most ima prijedlog za smanjenje jedne od najvećih ovisnosti: "Zabranit ćemo reklamiranje i ograničiti broj aparata"

"Ponovit ćemo naš jasan stav da se prvo treba glasati o Mariću, a tada o predsjedniku Sabora. Tada Plenković mora pokazati jasnu većinu, ona sigurno neće biti s nama. Glasat ćemo za razrješenje Marića i Petrova. Glasat ćemo i protiv nekog novog predsjednika Sabora. Ako sve to ne uspije, onda nažalost idemo na nove izbore.Nakon jučerašnje rasprave osjećam se mučno. Izgubili smo dignitet. Ovaj raspad HDZ-a i Mosta zbilja nam nije trebao, kao ni ta koalicija. Petrov pod svaku cijenu želi izbjeći glasanje o njegovom povjerenju. Nije nerealno da idemo na nove izbore. Ako do toga dođe, izbori trebaju ići čim prije", kazao je Vrdoljak.

Grmoja: "Plenković nema većinu"

S Ivanom Brkić Tomljenović razgovarao je i Mostov Nikola Grmoja.

"Pravo je pitanje ima li premijer saborsku većinu, a danas će se pokazati da to nema. Sinoć smo imali valjda najgluplje opravdanje zašto je netko promijenio mišljenje te sada kaže da je zbog mene promijenio mišljenje. Premijer se odrekao 15 zastupnika. Kako god prošlo novo glasovanje, očito je da premijer nema većinu. Vidjet ćemo što će danas biti sa zastupnicima, pritisci su veliki", kazao je Grmoja.

Rekao je da neće otkrivati svoje daljnje poteze.

"Ovo je jedna igra u kojoj Plenković prljavim metodama vrši pritiske na zastupnike, nemamo mu namjeru otkrivati svoje poteze", kazao je Grmoja.

Na pitanje hoće li Petrov uopće na dnevni red staviti glasovanje o njegovom opozivu, odgovorio je: "Sve u svoje vrijeme".

Aleksić: "HDZ me pokušao dobiti na svoju stranu"

Goran Aleksić (SNAGA) ponovio je kako će glasati za opoziv ministra Marića.

"Nismo se niti milimetra pomakli u rješenju problema manipuliranja kamatnim stopama i zato ću glasati za opoziv. Nisam toliko zainteresiran niti za opoziv niti protiv opoziva, glasam prema savjesti", kazao je Aleksić.

Na pitanje jesu li ga vrbovali iz HDZ-a da glasa za Marić, Aleksić je odgovorio kako ga je HDZ pokušao dobiti na svoju stranu.

"Razgovarao sam s Dalić, Marić i Plenkovićem. Pokušali su mi se približiti s rješenjima koja ja tražim. Ako dođe do toga, ja ću glasati za raspuštanje Sabora", kazao je Aleksić.

Glasnović: "Mimikrija demokracije"

U vijestima je izjavu dao i nezavisni Željko Glasnović.

"Ovo je simptom jedne mimikrije demokracije. Ustav je postao luđačka košulja za naš narod. S jedne strane imate redizajnirane komuniste, odnosno HDZ i SDP, a s druge strane kao neutralnu vladu. Neću sudjelovati u ovom političkom inženjeringu. Ja ću glasati po svojoj savjesti", kazao je Glasnović.

Zlatko Hasanbegović poručio je kako neće bezuvjetno podržati preslagivanja.

Vesna Pusić kazala je kako se na klubovima zastupnika razgovara o budućnosti institucija ovih zemlja.

"Jedna stvar ostaje nepobitna, a to je da ministar financija ne može biti ministar", kazala je Pusić.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene