Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijun kubnih metara sirove nafte

Plan Vlade: Omišalj će postati glavno energetsko čvorište za naftu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući investiciji vrijednoj 274 milijuna kuna, hrvatske bi naftne rezerve napokon iz inozemstva mogle biti preseljene natrag u Hrvatsku.

Od danas se u JANAF-ovim spremnicima u Omišlju može istovremno skladištiti milijun kubnih metara sirove nafte, nakon što su puštena u rad tri nova spremnika kapaciteta 240 tisuća kubika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković CRNO ZLATO KAMEN SPOTICANJA Vučić i Brnabić bjesne: ''U čemu je problem?'' pita Plenković, a pohvalio se i da je Orbanu objasnio neke stvari Slika nije dostupna potrebno dodatno ulaganje Plenković objavio vijest koja bi mogla razveseliti Orbana: "To se može u roku od 20 do 30 dana..."

Vrdoljak o eksploataciji Jadrana: Očekujemo povećanje zarade od nekoliko milijardi kuna

Tako će hrvatske naftne rezerve napokon iz inozemstva biti preseljene natrag u Hrvatsku, zahvaljujući investiciji vrijednoj 274 milijuna kuna.

U planu je izgradnja još pet spremnika iz kojih bi nafta naftovodom iz Karipskog i Crnog mora, s Bliskoga istoka i iz Afrike, bila distribuirana u rafinerije u Hrvatskoj, ali i regiji. Hrvatska Vlada ima plan od Omišlja napraviti važno regionalno energetsko čvorište koje bi bilo potpuno izgradnjom LNG terminala.

VIDEO Evo koje su beneficije od nafte u Jadranu

'Mislim da je kriza u Ukrajini pokazala da su novi dobavni pravci važni za Srednju i Jugoistočnu Europu. LNG Hrvatska je najkvalitetniji i najbolji pravac i evo intenzivirali su se razgovori koji szu već bili vođeni i prije posjeta amričkih dužnosnika a jučer je potvrdila da je LNG jedan od strateških regionalnih projekata.', rekao je Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva (HNS).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene