Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi bez posla

Pirotehničari u štrajku radnicama DTR-a odnijeli pakete s hranom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pirotehničari su u štrajku baš kao i radnice DTR-a. Nalaze se u sličnim situacijama pa ni ne čudi da su jedni drugima odlučili pomoći.

Nekolicina pirotehničara koji štrajkaju već deseti dan zbog nezadovoljstva kolektivnim ugovorom, izdvojili su se iz kolone te svratili do ducana DTR-a u Petrinjskoj ulici i poklonili su radnicama pakete sa hranom. Radnice DTR-a u štrajku su već 56. dan i apeliraju na građane da pomognu s osnovnim životnim potrepštinama.

Pročitajte i ovo Radnici Varteksa u štrajku I dalje očekuju sastanak s Habijanom Oglasili se radnici Varteksa: "Ponuđen nam je zajam kojim bi se platile sve zaostale plaće, to nam je najrealnija šansa" Radnici Varteksa - 5 Hoće li pronaći rješenje? Iz Varteksa poručili da očekuju termin sastanka kod ministra Habijana: On se čudio što se uprava već nije javila

>> Pomoć radnicama na rubu egzistencije: 'Donesite ulje, šećer, brašno...'

Inače, poslodavci nisu prihvatili novi prijedlog iznesen u četvrtak navečer na pregovorima sindikata pirotehničara i predstavnika poslodavaca, koji se održavaju uz posredovanje ministra rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića, ravnateljice Ureda Vlade RH za razminiranje Dijane Pleštine i ravnatelja HCR-a Dražena Jakopeca, a pregovori bi se trebali nastaviti u petak kasnije poslijepodne ili navečer, izjavio je Tomislav Kiš, glavni tajnik Novog sindikata.

Današnji prvi krug pregovora prošao je bez dogovora. Svi su se uspjeli složiti osim Hrvatske udruge poslodavaca koja je odbacila prijedlog. Kiš je najavio da će se u 14 sati održati odvojeni sastanak ministarstva s poslodavcima, a zatim kasnije poslijepodne ili navečer trebali bi se nastaviti pregovori.

'Za razliku od sindikata koji su izrazili spremnost da ono što je jučer predloženo provedu i u djelo.... poslodavci to nisu prihvatili', rekao je Kiš novinarima ispred zgrade ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

>> Pirotehničari: Neka nas zovu kad će imati što za ponuditi

On je kazao da je sindikat jutros održao konzultacije sa svojim članovima te da je zaključeno da je to prvi ozbiljan prijedlog. 'Mi smo jutros održali konzultacije s našim članovima i s obzirom da je to bio prvi ozbiljan prijedlog s kojim smo se otprilike ozbiljno približili svojim zahtjevima, mi smo u ime razuma odlučili popustiti i dobiti kolektivni ugovor uz ove određene garancije koje su u ovom času nama čak i važnije...' (T.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene