Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu prvi put

Pijani muškarac u osam ujutro upravljao automobilom bez vozačke dozvole: Prijeti mu vrtoglava kazna

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pijani muškarac (28) u okolici Varaždina oko osam sati ujutro upravljao automobilom bez vozačke dozvole. Iz policije navode da mu to nije prvi prekršaj.

U kontroli prometa zaustavljen je automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2, 23 promila i bez položenog vozačkog ispita upravljao 28-godišnjak. Muškarac je zaustavljen u četvrtak oko 7:50 u Dravskoj ulici u Sračincu u blizini Varaždina.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu - 1 Srušena stabla FOTO/VIDEO Snažno nevrijeme poharalo Hrvatsku: Kiša i tuča veličine oraha - u padu stabla ozlijeđena maloljetna djevojka

Kako navode iz PU varaždinske, počinitelju ovo nije prvi put da je prekršio Zakon o sigurnosti prometa na cestama te je iz tog razloga priveden u PP Varaždin, a u petak će biti izveden pred suca Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Muškarcu je privremeno oduzet automobil kojim je upravljao.

Pročitajte i ovo Provjereno: problemi s vlasnikom stoke - 3 Nema mira Mještani bijesni zbog oca općinske načelnice: Napada susjede, ruši njihove ograde, pušta krave da im uništavaju usjeve

Počinitelju za navedene prekršaje prijeti kazna u iznosu od 5300 eura te kazna zatvora do 120 dana. Također prijeti mu i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju 15 mjeseci te 12 negativnih prekršajnih bodova po pravomoćnosti sudske odluke. Uz to postoji mogućnost trajnog oduzimanja vozila koji je zatečen u činjenju prekršaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene