Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ostavka zbog skandalozne cenzure na Splitskom ljetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petar Selem je podnio ostavku na mjesto ravnatelja dramaturga Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu u povodu slučaja oko predstave Bakhe na Splitskom ljetu.

Selem je rekao da je podnio "ostavku otklanjajući svaku primisao na ograničavanje slobode, umjetničkog izražavanja i ugrožavanja digniteta kazališta".

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Podsjetimo, do skandala je došlo kada je na ovogodišnjem Splitskom ljetu nakon generalne probe kontroverzne Euripidove drame ''Bakhe'' koja je trebala biti izvedena sutra, predstava otkazana, no ubrzo i natrag vraćena na repertoar jer se, navodno, protiv otkazivanja predstave izjasnio i sam premijer Ivo Sanader, čije su riječi s govora na splitskoj rivi 2001. godine naknadno uvrštene u predstavu. 

Kako je službeno objašnjeno, predstava je prvotno otkazana jer bi komadi mesa koji se koriste u predstavi mogli ugroziti gledatelje i glumce. 

No, s obzirom na kontroverzni sadržaj predstave, grčke drame o nasilju, i metaforičke kritike zbivanja u bližoj hrvatskoj povijesti, vrlo su glasna nagađanja kako se radi o političkom pokušaju sprječavanja izvođenja predstave. Redatelj predstave Oliver Frljić smatra kako je otkazivanje predstave sramota za Splitsko ljeto. 

>> Splitsko ljeto: Predstava otkazana zbog sigurnosti gledatelja?!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene