Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skuplji kruh

VIDEO: Kruh i pecivo poskupjeli od 20 do 80 lipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su ljetos popustili Vladi i odustali od poskupljenja kruha, pekari su ipak odlučili povisiti cijene pekarskih proizvoda.

  Uz najavljeno poskupljenje, cijene kruha i peciva skaču od 20 do 80 lipa. Međutim, jedan proizvod ostaje nedodirljiv, a to je polubijeli kruh. Starim cijenama pekari žele izaći u susret socijalno ugroženima, no poskupljenje ostalih proizvoda, kažu, jedini je izlaz.

Pročitajte i ovo Skuplji kruh u Mađarskoj - 6 VELIKA POSKUPLJENJA Ne rastu cijene samo kod nas, susjedi si ne mogu priuštiti ni - kruh. Muče ih i režije: "Krajem srpnja dobili smo tri puta veći račun" Kruh na polici, Ilustracija borba s inflacijom Pekar ispekao "inflacijski kruh": "Ima poseban dodatak, a kupci ga rado kupuju"

Trgovcima su već poslani novi cjenici kruha i peciva, viši za 3 do 6 posto. Pekarska industrija, kažu u Žitozajednici, u gubitku je 16 milijuna kuna, a za vlastiti opstanak morali su povisiti cijene.

>> Kako do najeftinijeg kruha?

'Cijene rastu i to je lako odgovoriti, kada je cijena osnovne sirovine poskupila, kada je brašno u samo mjesec dana poskupilo 40 posto, onda je lako reći zašto je potrebno vršiti korekcije cijena pekarskih proizvoda', kazala je Nada Barišić, direktorica Žitozajednice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene