Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve službe na terenu

VIDEO/FOTO Dnevnik Nove TV razgovarao je s čovjekom koji je za dlaku izbjegao skelu, ali auto mu je u potpunosti oštećen

Aktualno Galerija Srušila se skela u Petrinjskoj ulici Srušila se skela u Petrinjskoj ulici Foto: Neva Žganec/Pixsell Pala skela u Petrinjskoj Pala skela u Petrinjskoj Foto: Maro Srezović Skela u Petrinjskoj Skela u Petrinjskoj Foto: Maro Srezović U Petrinjskoj ulici srušila se građevinska skela - 4 U Petrinjskoj ulici srušila se građevinska skela - 4 Foto: Tomislav Kristo/Cropix +10 U Petrinjskoj ulici srušila se građevinska skela - 3 Galerija 1/15 >>
U centru Zagreba srušila se skela i pala na jedan automobil. Vatrogasci su intenzivno pretraživali mjesto događaja zbog sumnje da je pala na jednu osobu.

Dramatični prizori u samom središtu Zagreba. Sa zgrade Policijske uprave pala je 20 metara dugačka građevinska skela. Srećom, nitko nije ozlijeđen. Na teren su izašli policija i vatrogasci, građani su se uznemirili. A jedna od glavnih prometnica u centru grada zatvorena je zbog sanacije.

Dnevnik Nove TV razgovarao je s čovjekom koji je za dlaku izbjegao skelu, ali auto mu je gotovo u potpunosti oštećen.

"Gledaš lijevo, gledaš desno, a padne mi odozgora. Probijena je prednja hauba, auto doduše radi, ali cijeli je u nekim kamenčićima i krhotinama", rekao je Krunoslav Canjuga

"Nasreću nema stradalih osoba. Izgleda da je skela polako padala tako da su radnici uspjeli pobjeći kroz prozore unutra, na ulici nije bilo nikoga, jedno vozilo je oštećeno", rekao je šef JVP-a Siniša Jembrih

Uživo se iz Petrinjske ulice javila se reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić. 

"Stvaraju se prometne gužve zbog pada skele. Petak je, poslijepodnevni sati, a ni pad skele ne ide prometnoj situaciji u prilog. Zbunjeni su vozači koji pokušavaju ući u Petrinjsku, zbunjeni su i pješaci, mogu proći tek stanari okolnih zgrada. Traje raščišćavanje terena i sanacija skele, radnici i dalje rade, nitko ne može proći, a tek kada završe ovaj dio posla, ovdje će moći pristupiti pripadnici policije i građevinske inspekcije kako bi započeo očevid.

Ova situacija neće se tako brzo riješiti, nadležne službe su rekle kako je to zbog jakog vjetra, ali tek će inspekcija utvrditi konkretnije uzroke pada skele. Srećom, radnici nisu ozlijeđeni, dvojica od njih skočili su kroz prozor u samu zgradu policije kako bi se spasili. Muškarac koji je pokušavao isparkirati iz obližnjeg parkinga nije stradao, ali njegov automobil je, tek nekoliko sekundi dijelilo ga je od toga da u skela padne na glavu", izvijestila je reporterka. 

Pročitajte i ovo Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Radnici bježali sa skele

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić ranije se javila u vijestima u 14 sati s mjesta nesreće.

"Nema ozlijeđenih i to je sretna vijest. Čini se da je skela padala malo-pomalo i ljudi su stigli reagirati i skloniti se na vrijeme. Oštećeno je nekoliko automobila, srećom nije bilo potrebe za intervencijom hitne pomoći", izvijestila je Kopčić i dodala kako je riječ o zgradi Policijske uprave zagrebačke te tom lokacijom uobičajeno prolazi velik broj ljudi.

"Pukim slučajem nitko nije ozlijeđen u padu ove 20-metarske građevinske skele koja je ovdje već neko vrijeme", rekla je Kopčić.

Siniša Jembrih, zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca, potvrdio nam je da su na teren izišli s pet vatrogasnih vozila zbog pada skele duge oko 20 metara. Mjesto događaja intenzivno su pretraživali vatrogasci zbog sumnje da je skela pala na jednu osobu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene