Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arbuni i sipe

Bura izbacila ribe i glavatu želvu na obalu, pokidala i mjerač vjetra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrazito jaka bura i hladno more 'krivci' su za izbacivanje ribe iz mora.

Mještani Kolana na otoku Pagu zadnja dva dana svjedoče o izbacivanju ribe iz mora, što se događa zbog izrazito jakih udara bure koja puše i do 250 km/h te hladnog mora.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Riba Pojas - 1 riba pojas Iznimno rijedak susret s ogromnom ribom, morskim čudovištem: U Jadranu je viđena tek 3 puta, a u cijelom Sredozemlju samo 60

Na obali su pronašli čak 500 kilograma ribe, najviše sipe i arbuna. Neki primjerci ribe teški su i do kilogram i pol. Stanovnici mjesta Kolana kažu kako se pojava izbacivanja ribe iz mora zadnji put dogodila prije 50 godina.

Oluja bura iz mora je kod Posedarja izbacila i 20 kilograma tešku glavatu želvu, vrstu morske kornjače. Stručnjaci iz Pule obaviješteni su u ovom događaju i sutra će stići u Posedarje, a do tada će kornjača biti u sigurnim rukama mještana. Smjestili su je u bazenčić gdje joj mijenjaju vodu i hrane je.

Fotografije ribe koju je bura izbacila na plažu možete vidjeti na Facebook stranici Općine Kolan.

Snažna bura potrgala je mjerač brzine vjetra na Masleničkom mostu, a nije poštedjela ni rasvjetni stup koji se prepolovio na pola i pao na parkiralište.

Temperatura ispod ništice praćena olujnom burom zaledila je more u Istri. Uvala Šćuza u blizini Premanture 'popločana' je pet centimetara debelim ledom koji se širi 50-ak metara od obale. Neuobičajenu ledenu atrakciju danas su posjetili mnogi, te ovu vrlo rijetku pojavu zabilježili i fotoaparatom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene