Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugo je bilo na vrhu

Donedavno najtraženije zanimanje više nije toliko traženo: "Došlo je do pada broja oglasa za 30 posto"

Potražnja za radnicima u Hrvatskoj je na rekordnima razinama, ali ne za svim radnicima. Dok je očekivano u porastu broj oglasa za upošljavanje liječnika, skladištara i vozača, iznenađuje podatak kako je najviše ove godine pao interes za zapošljavanje programera.

Čak i kad je kišan, kraj kolovoza pravo je vrijeme za ljetni kamp Zagrebačkog računalnog saveza. Kroz njegovih 60 izdanja više od tri tisuće mladih informatičara napravilo je prve programerske korake.

Pročitajte i ovo Uragan Idalia - 3 dramatične snimke VIDEO Razorni uragan stvorio kaos na Floridi: "Naručeno je mnogo vreća za mrtve. Očekuju žrtve, ne želim biti jedna od njih"

"Ja sam sad student FER-a u Zagrebu, a krenuo sam dolaziti na kampove dok sam bio prvi srednje. I do onda zapravo nisam nijednu liniju isprogramirao. I već u roku od par godina sam se probio do, ajmo reći, vrha", rekao je Leonard Inkret, mentor na kampu.

A na samom vrhu je dobro plaćeni posao u IT industriji. Potražnja za programerima i drugim IT stručnjacima u Hrvatskoj je godinama bujala. Do početka 2023.

Pročitajte i ovo Vatra u kaminu - 1 Puni se i Lokvarsko jezero Ćudljivo ljeto: Gorani počeli sezonu grijanja, temperatura naglo pala - "Jutros je bilo 12 stupnjeva"

"U prvih šest mjeseci ove godine u usporedbi s prošlom godinom je došlo do pada broja oglasa od 30 posto za IT stručnjacima", poručio je Alen Mrvac, Moj Posao.

Više pogledajte u videozapisu. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene