Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nimalo zadovoljni

Ozren Matijašević: Novo radno zakonodavstvo je fijasko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da tri nova zakona iz paketa radnog zakonodavstva nisu nimalo pridonijela boljem položaju radnika i gospodarstva, već su doživjeli fijasko.

Novim Zakonom o radu nisu zadovoljni ni radnici niti poslodavci, iako je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić uvjeravao da će pridonijeti rastu investicija, rekao je Matijašević.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Godinu dana eura Guverner HNB-a: "Od početka karijere slušam pitanja kad će kamatne stope u Hrvatskoj biti kao u Njemačkoj'' Slika nije dostupna "Politika štednje doživjela poraz" Sindikalni čelnici pozdravili rast BDP-a i zauzeli se za povećanje plaća

BDP pada 11. kvartal zaredom, kao i zaposlenost, što je osobito izraženo u građevinarstvu i prerađivačkoj industriji. Unatoč turističkoj sezoni, situacija je sve lošija, nema investicija i gospodarskog napretka, kaže predsjednik HURS-a.

Poručio je da treba stvoriti klimu i prostor za investicije, smanjiti birokratske prepreke, olakšati dobivanje dozvola za investiciju. Vlada se na tome mora puno više angažirati, a izlaska iz gospodarske krize neće biti bez ozbiljnih strukturnih reformi.

HDZ: Vlada je bezglavo donijela Novi zakon o radu

Matijašević je upozorio da usvajanje novog Zakona o zaštiti na radu nije pratilo donošenje provedbenih propisa i pravilnika iako je jučer istekao rok od 90 dana od stupanja zakona na snagu.

Također je osudio nedavnu poruku predsjednika Vlade Zorana Milanovića građanima s poplavljenih područja da bi trebali osigurati svoju imovinu, ustvrdivši da ti ljudi jedva spajaju kraj s krajem, a neki nemaju ni za kruh.

"Neka Milanović prestane svojim bahatlukom i izjavama izvan konteksta i vremena vrijeđati građane Hrvatske", rekao je Matijašević. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene