Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenula je kampanja

Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru

Aktualno Galerija Sabornica - 1 Sabornica - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Sabornica - 2 Sabornica - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Sabornica - 3 Sabornica - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Državno izborno povjerenstvo Galerija 1/4 >>
Državno izborno povjerenstvo pročešljalo je tisuće kandidatura i objavilo one koje su pravovaljane! Tim činom krenula je kampanja. Trajat će do 15. travnja u ponoć - a mi smo pronašli i zastupnika kojem kampanja neće trebati, jer mu je saborska fotelja već osigurana.

Kad je otkucala ponoć, otkucala je i zadnja šansa za predaju kandidatura za hrvatski parlament. 2277 kandidata, 165 lista, 158 stranačkih i 7 nezavisnih, ukupno 60 stranka. To je osobna iskaznica svih koji žele u Hrvatski sabor.

"Što se tiče lista od jučer, jedna je povučena, Pokret za životinje a imamo i jednu stranku gdje smo odbili njihovih 11 lista jer je bio problem s registracijom", rekao je Slaven Hojski, Državno izborno povjerenstvo.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Žestoko Milanović po DIP-u: "Ovo što su sada objavili je komično"

Sve ih je posljednjih dana primilo Državno izborno povjerenstvo. Posebna gužva vladala je jučer - jedna stranka svakih pola sata. Zadnja najavljena bila je u 22:30. - liste je predala politička tajnica Socijalističke radničke partije. I dok su mnogi od svog dolaska napravili spektakl - ona je stigla sama.

"Da stvari idu brže. Ove grupe ogromne koje dolaze, to su velike kontrole, treba poštivati rad ovog izbornig povjerenstva, jako teško i naporno rade, treba im olakšati", rekla je Živana Šašlić, politička tajnica SRP-a.

Stvari je u zadnji čas spašavala Ava Karabatić. Prvi put stigla je u maniri zvijezde. A na kraju - pet do 12 shvatili su da nema dovoljno potpisa. Ava nije znala da su se izborne jedinice mijenjale, pa iako je u kampanju htjela sa sloganom otrijeznimo se, otrijeznila ju je pogreška pri prikupljanju.

"Molim sve one koji su tu a imaju prebivalište u 10. izbornoj jedinici da dođu na Markov trg", rekla je Ava Karabatić. Pozivu u pomoć odazvao se Ivan Pernar te joj dao mjesto u X. izbornoj jedinici..

"Ava me nazvala i rekla Ivo, panika je, neću moć izaći na izbore, ruše mi kandidaturu", rekao je Ivan Pernar.

Liste je Pernar slagao pozivom na društvenim mrežama, uz influencere na njima je i psihijatar Herman Vukušić.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

"Prije nešto malo manje od godinu dana, točno ispod ove ploče, bio sam osuđivan od ekstremne ljevice zbog svoje borbe protiv transrodne ideologije koja uzima svoje žrtve i u Hrvatskoj, zato sam uz Ivana Pernara i nastavljam tu borbu", rekao je Herman Vukušić.

"Četiri godine me ovdje nije bilo, otkad ne jedem dolje u Saboru smršavio sam...fali mi ovaj sabor, fali mi ovo misto", rekao je Pernar.

Srpsku nacionalnu manjinu želi zastupati i Dragan Crnogorac - koji ne skriva svoje afinitete: "Podržavamo Rijeke pravde i kandidaturu Zorana Milanovića, većina Srba će glasati za Milanovića".

Pročitajte i ovo Ilustracija počinje kampanja DIP objavio koliko je pravovaljanih lista te koji je stav oko izjava predsjednika o izborima

I dok su za zastupanje srpske nacionalne manjine stigle čak tri liste -
najlagodniju situaciju ima Robert Jankovics! Jedini je kandidat mađarske manjine - pa već sada zna - i sljedeće četiri godine sjedit će u Saboru.

"Što se tiče samih izbora ja i dalje priželjkujem veliku izlaznost mađarske manjine da imam veliki legitimitet kao i do sada", rekao je 
Robert Jankovics, DZMH - HMDK.  Za sve druge - iduća dva tjedna bit će ključna! 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene