Obavijesti Video Pretražite Navigacija
počinje kampanja

DIP objavio koliko je pravovaljanih lista te koji je stav oko izjava predsjednika o izborima

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Niksa Duper/Cropix Državno izborno povjerenstvo - 1 Državno izborno povjerenstvo - 1 Foto: Vijesti u 17 Državno izborno povjerenstvo - 2 Državno izborno povjerenstvo - 2 Foto: Vijesti u 17 Državno izborno povjerenstvo - 3 Državno izborno povjerenstvo - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Državno izborno povjerenstvo - 4 Galerija 1/5 >>
Državno izborno povjerenstvo na konferenciji za medije objavilo je kako je zaprimilo ukupno 165 pravovaljanih lista, a na izbore ide ukupno 2277 kandidata.

Cijelu noć i dan trajalo je češljanje zaprimljenih lista, provjeravanje jesu li se stekli uvjeti da budu prihvaćeni.

Na konferenciji za medije iz DIP-a su kazali kako su dana na sjednici utvrdili sve zbirne pravovaljane liste. "Jedna lista je povučena", kazali su. Ukupno je 165 pravovaljanih lista. Kazali su i kako je manje lista nego 2020. kada je bilo 192 liste, unatoč koroni i pandemiji.

Iz DIP-a su kazali kako je povučena je lista u 1. izbornoj jedinici stranke Pokret za životinje. A jednoj stranci odbili 11 lista jer je bilo problema s upisom stranke. Radi se o stranci Demokršćani - koja je registrirana 19. ožujka, a predsjednikova odluka o raspisivanju izbora stupila je na snagu 15. ožujka.

Pročitajte i ovo Trajekt se bori s jugom Orkansko jugo u Dalmaciji VIDEO Trajekt jedva pristao zbog olujnog vjetra: Otkazane linije za Vis i Hvar

"Najviše lista ima u 9. izbornoj jedinici, to je 18 lista", naveli su. Najmanje je, očekivano, u 11. izbornoj jedinici, to jest, inozemstvu gdje je osam lista.

"Stav DIP-a je da izjave predsjednika republike koje imaju veze s izborima, ne smiju biti dio promidžbenog bloka", kazali su.

"Imamo ukupno 2277 kandidata", odgovorili su na pitanja novinara.

Kampanja će trajati do 15. travnja u ponoć kada nastupa dvodnevna izborna šutnja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene