Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stogodišnjica

'Ove su godine svi pobjednici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoju proslavu dočekali su i ljubitelji oldtimera.

Najstariji hrvatski Oldtimer klub Zagreb organizirao je tradicionalnu utrku, a sve u povodu 100-godišnjice prve automobilističke utrke u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Ruta do Varaždina jednaka je onoj iz 1912. godine, kada su ovi automobili sa svojih 30 konja bili pravi vladari prometnica, koje i danas bez problema svladavaju.

>> Oldtimer rally u Samoboru: Vremešni limeni ljubimci ponovno oduševili

'Ovoga puta su svi pobjednici, biti će priznanja, za posebno zaslužne, ali posebnih odlikovanja neće biti', rekao je Radovan Marjanović Kavanag, iz Old timer kluba Zagreb.

'Treba imati beskrajno mnogo ljubavi. Automobili su ok, naštelaš ga, dotjeraš ga i on vozi, međutim uvijek ima neka sitnica', kaže Borko Kajinović, natjecatelj. 

Ruta ovogodišnje utrke, jednaka je onoj iz 1912. godine. Dionicu do Varaždina, automobili uglavnom prelaze bez kvarova. Ponosni vlasnici kažu, bitno je druženje.
Na putu do prvog odredišta bilo je manjih problema. No, uz smijeh i pomoć drugih sudionika, sve se brzo riješilo.

Jedina ovogodišnja natjecateljica, svoj motocikl iz 1930. dobila je u nasljedstvo. 'To je deda prvo imao, pa je tata naslijedio, pa sad evo ja. Tata ga još uvijek održava, kad nešto zapne, on ga popravlja', rekla je Ana Martinac, natjecateljica.

Upravo o popravcima moglo bi se uskoro učiti u prvom hrvatskom Muzeju automobila, koji će svoja vrata otvoriti na zagrebačkoj Zavrtnici. S obzirom na pozornost koju privlače na cesti, restaurirani automobili u muzeju bi bili prave zvijezde.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene