Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika, ali i skupa strast

Oldtimer rally u Samoboru: Vremešni limeni ljubimci ponovno oduševili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika ljubav i velika strast. Tako vlasnici oldtimera opisuju zašto u sređivanje svojih vremešnih ljubimaca ulažu stotine sati rada i na tisuće eura. I sve to kako bi ih nekoliko puta na godinu ponosno pokazali na zajedničkim susretima. Na međunarodnom rallyju u Samoboru bilo ih je više od stotinu - jedan ljepši od drugog.

Nikola Petir i njegova ljubav - Mercedes iz 1936. koji potegne i do 100 km/h. U njega je uložio oko 30.000 eura.

Pročitajte i ovo Sjajni turistički rezultati, ilustracija - 2 Uspješan turistički test Poznato koliko turista trenutno boravi u Hrvatskoj, pogledajte i koje su destinacije najviše pod opsadom: "Sezona je počela nikad ranije" Top-gradovi Hrvatske, ilustracija - 2 Velike promjene Ovi gradovi privlače sve više pažnje, neki se odlučuju tamo i preseliti. Dnevnik Nove TV otkriva što je razlog tome

Iako je star 87 godina Dodge, koji je na cesti od 1924. i dalje 'prede kao mačkica'. Svi su dijelovi originalni osim guma. Ponosni slovenski vlasnici odavno ne broje prijeđene kilometre. 'Na svakom susretu napravimo po tisuću kilometara. Idemo Njemačkoj, Austriji, Hrvatskoj', kazao je ponosni vlasnik Drago Kukovič.

Više od stotinu vremešnih ljubimaca mjesecima se sređivalo i laštilo do savršenog sjaja samo za ovaj susret.

U Samoboru se mogao vidjeti i originalni vojni džip iz 1943. godine u kakvom su se vozili američki vojnici prilikom iskrcavanja na Normandiji. 'Najdalje smo bili skroz na francuskoj granici. Tamo je bio susret i bili smo jedini koji smo došli vlastitim pogonom. Do tamo smo se vozili 1.300 kilometara', kazao je ponosni vlasnik Slavko Jandrečić.

Kod oldtimera nije bitno biti prvi, već najljepši i uščuvan. A većina automobila starija je od svojih vlasnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene