Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled godine

Ovo su najkomentiraniji članci na Dnevnik.hr u 2012.!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svakodnevno komentirate članke na Dnevnik.hr-u, a ovo je popis najkomentiranijih članaka ove godine.

2012. godinu obilježili su brojni događaji, o kojima vas je izvještavao Dnevnik.hr. Ovi su potaknuli najveće rasprave na našem portalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Top vijesti VIDEO koji vas neće ostaviti ravnodušnima! Slika nije dostupna Vratili se kući Presuda koje ćemo se rado sjećati

GOTOVINA: Okrenimo se budućnosti!; MARKAČ: U srcu sam uvijek nosio svoju domovinu!

Generale Antu Gotovinu i Mladena Markača 16. je studenoga haški sud oslobodio po svim točkama optužnice. Na glavnom zagrebačkom trgu dočekalo ih je oko 100 tisuća ljudi. Gotovina je poručio da se treba okrenuti budućnosti, a Markač je kazao kako je domovinu uvijek nosio u srcu. 'Ovo je naša zajednička pobjeda. Ovo je pravna Oluja, pobijedili smo. Ovo je točka na 'i'. Rat pripada povijesti. Okrenimo se budućnosti svi zajedno', poručio je Gotovina.

>> Hrvatska slavi: Pjesma i veselje za oslobođene generale!

Turci posjeduju Bibliju u kojoj je Isus prorekao dolazak Muhameda

Iz Turske tvrde da posjeduju Bibliju staru 1.500 godina, u kojoj piše da je Isus Krist najavio dolazak muslimanskog poslanika Muhameda. Papa Benedikt XVI. je zatražio da pogleda knjigu koja je bila skrivana posljednjih 12 godina. Knjiga, čija je vrijednost procijenjena na 28 milijuna dolara navodno sadrži Isusovo predskazanje, što je za katoličku Crkvu neprihvatljivo.

'Da je ovako bilo '91. rat bi trajao 6 sati, a ne 6 godina'

U Splitu je, bez incidenata, završio drugi Gay pride. Događanje je osiguravalo čak 900 policajaca. Na trasi kretanja su bile postavljene zaštitne ograde. Privedene su ukupno 73 osobe, a radi se o osobama koje svojim ponašanjem nisu ugrožavale sigurnost javnog okupljanja, a zabilježeni su pretežno prekršaji protiv javnog reda. Prilikom postupanja oduzeti su predmeti podesni za počinjenje prekršaja, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Pola milijuna pregleda Registra branitelja u pola sata

Registar branitelja u samo je pola sata od objavljivanja pregledan čak pola milijuna puta, a Ministarstvo branitelja već je primilo na desetke tisuća prijava zbog lažnih branitelja i krivih ratnih puteva, koje, kako kažu, sve prosljeđuju DORH-u.

Gotovina i Markač: Žao nam je svih stradalih, ali mi smo nevini, bili smo profesionalci

Tijekom suđenja generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Haagu, na raspravi su se Žalbenog vijeća obratili sudu. Osobno su se obratili sucima na kraju ročišta, svaki je na raspolaganju imao 10 minuta, no pričali su znatno kraće.

Drama u Zadru: Policija deložirala obitelj, a potom ih vratili zbog proceduralne pogreške

Obitelj u kojoj je i troje djece deložirani su iz kuće u Zadru. Interventna policija je uhitila 21 osobu koja je pokušala zaustaviti deložaciju. U poslijepodnevnim satima istoga dana, obitelj Vukić ipak je vraćena kući.

NAJNOVIJE: Policija traži odgovorne za požare

Požar koji je izbio u Novom Vinodolskom započela je strašnu sezonu požara na obali. Policija je isključila tehnički faktor kao uzrok požara i kazala kako je on vjerojatno podmetnut.

Sve je manje radno sposobnih - milijun ljudi ima između 50 i 60 godina

Prema rezultatima popisa stanovništva, u Hrvatskoj živi 4.284.889 osoba, koje su prosječno stare 41,7 godina. Broj radno sposobnih i mladih u padu je, dok je broj starijih od 65 godina u porastu. Raste i broj nevjernika.

'Pišimo nova poglavlja naše priče, svanulo je jutro u Hrvatskoj!'

Oslobođeni general Ante Gotovina boravio je u Zadru, gdje je primio povelju počasnog građanina o održao govor tisućama okupljenih. "Zadre moj, dragi moji prijatelji, čast mi je i zadovoljstvo nakon 12 godina biti ovdje zajedno s vama i proslaviti Dan grada. Zadar je moj grad, naš grad", poručio je na početku svoga obraćanja okupljenim Zadranima na Forumu.

FOTO Podsjeća li vas ovaj čovjek na nekoga?!

Internetom kruži fotografija snimljena u Skopju, na kojoj se može vidjeti stariji muškarac koji nevjerojatno sliči pokojnom predsjedniku SFRJ, Josipu Brozu Titu. Pravi identitet čovjeka nije poznat, ali sličnost s Titom doista je frapantna.

Policija objavila snimke uhićenja mljekara! Nosili ih na rukama!

Tijekom prosvjeda mljekara, neki su od njih uhićeni. MUP je objavio i snimku uhićenja. Mljekari su rezolutno tražili ostavku ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine. 'Ministar Jakovina je korumpirani lažljivac, obmanjivač i ne zna raditi svoj posao', rekli su ljutiti mljekari za ministra poljoprivrede.

Gotovina o Registru branitelja: Dajem potporu Vladi, izabrao ju je narod!

Nakon odobrenja Vlade da se objavi Registar branitelja, komentar tog događaja dao je i general Ante Gotovina.'To su političke teme, to pripada politici. Ja sam običan građanin kao i svaki od nas. Ja dajem potporu Vladi, to su institucije. Narod bira. Kad je većina izabrala, oni su odlučili i to je ta Vlada. Mi je podržavamo i uživamo u svakom dobrom potezu', rekao je Gotovina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene