Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasjali u novom 'ruhu'

Ovo je NOVI izgled redizajniranih hrvatskih MiG-ova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Redizajnirani su MiG-ovi koje je Hrvatska poslala u Ukrajinu na remont.

Pilot brigadir Ivan Selak objavio je fotografije redizajniranih MiG-ova. Selak posljednjih dana boravi u ukrajinskoj Odessi, gdje je nadgledao remont te isprobao modernizirane avione.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Zelenski Posjet Varšavi Zelenski najavio novi potez Poljske: "Kao što se vodstvo dokazalo u koaliciji za tenkove..."

MiG-21 na Plesu imao nezgodu pri polijetanju

Ministar obrane Republike Hrvatske Ante Kotromanović u sklopu službenog posjeta Ukrajini obišao je Remontni zavod "Odesaviaremservis" u Odessi, gdje se remontiraju prvi MIG-ovi 21 koje je MORH kupio od Ukrajine.

Hrvatsko izaslanstvo na čelu s Kotromanovićem obišlo je zavod gdje su se upoznali s trenutnim stanjem radova i vidjeli MIG-ove u završnoj fazi. U Odessi se već tjednima nalaze i neki hrvatski stručnjaci koji nadziru radove, poput brigadira Ivana Selaka koji je već napravio probne letove na trima zrakoplovima.

U novom, redizajniranom obliku, MiG-ovi nisu više zelene, već sive boje s hrvatskim grbom. Hrvatska je od Ukrajine kupila pet polovnih borbenih aviona, a svojih sedam poslala na remont. Prvi zrakoplovi u Hrvatskoj se očekuju sredinom prosinca.

Podsjetimo, Kotromanović je početkom mjeseca obećao da će do sredine prosinca u Hrvatsku stići šet MIG-ova iz Ukrajine.(Agencija VLM/ I.P.M.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene